Putin Harekete Geçti!

Putin Harekete Geçti!

27 Temmuz 2021 - 14:02

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada nükleer savaş çıkması durumunda kullanabileceği 2 "kıyamet günü uçağı" yapılması için talimat verdi. Putin ve komutanları, 6 bin km menzili olan uçaktan deniz, kara ve hava kuvvetlerini de yönetebilecek

Devasa bir gövde, 6 bin km çapta komuta imkanı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 adet yeni "kıyamet günü uçağı" yaptırıyor. Ilyuşin 96-400M model uçak, Putin'in eski kıyamet günü uçağı İl-80'nin yerini alacak. Bu özel donanımlı uçaklar, olası bir nükleer saldırıda Rusya Devlet Başkanı ve Devlet erkanını güvenli bir şekilde tahliye etmek için tasarlandı. Ayrıca Putin ve komutanları, bu uçak üzerinden kara, deniz ve hava kuvvetleri unsurlarını koordine edebilecek.

Rus haber ajansı Ria-Novosti'nin haberine göre uçaklardan ilki Voronezh şehrinde inşa edilmeye başlandı. İl-96 yolcu uçağını temel alan model, önceki kıyamet günü uçaklarına kıyasla 2 kat daha fazla uçuş menziline sahip olacak. Ayrıca Kremlin'in en üst düzey isimlerine 6 bin km'lik bir alanda hava, kara ve denizde bulunan nükleer füzeleri ateşleme imkanı verecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x