Ramazan da Artan Talep...

Ramazan da Artan Talep...

07 Mayıs 2019 - 11:58

Ramazan'da talebin artması nedeniyle zam gelecek mi düşünceleri oluşan beyaz et için sanayiciler, "Talep arttı diye zam yaparak müşterimizi küstürmeyiz" açıklaması yaptı


Ramazan ayıyla birlikte hemen hemen tüm gıda maddelerine olan talep arttı. Sebze ve meyvede ürünün bollaşması, bakliyatta stokların talebi karşılayacak miktarda olduğunun açıklanması, ramazan fırsatçılarının önünü kesti. 

Sektörlerden gelen "Ürün yeterli, zamma gerek yok" açıklamalarına bir yenisi de beyaz et sanayicilerinden geldi. 

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, hem ramazan ayı hem de turizm sezonunun başlaması sebebiyle özellikle baget satışlarında büyük artış görüldüğünü, bu talep artışına karşı tedbirli olduklarını belirterek “Ramazan ayında kanat gibi ürünlere talep azalır, baget satışları öne çıkar. Uygun fiyatı sebebiyle davetlerde tavuk öne çıkar. Oteller de daha çok bütün piliç ve kemiksiz but tercih eder" dedi. 

Bu dönemde üretim artışının yüzde 10-15 civarında olduğunu söyleyen Koca "Fiyat konusunda konuşmak çok yakışık almaz. Bizim fiyatlarmiz dövize endeksli. Yem fiyatında 15 gün önceye göre yüzde 7 artış var. Dövizle bağlantılı olarak birçok hammadde fiyatında artış oldu. Yem olarak kullandığımız buğdayın yan ürünleri bile buğday fiyatına satılıyor. Yem maliyeti artsa da dengeli götürmeye çalışıyoruz. Ramazanda talep artışını fırsat bilip fiyat artırmayız. Sadece maliyeti yansıtıyoruz. Büyük yatırımlar yapmış, dev tesisler kurmuşuz. Müşterimizi küstürmeyiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x