Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Resmi Gazete'de Yayımlandı!

15 Nisan 2019 - 11:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Kamu kurumlarındaki kadrolara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Emniyetteki başpolislik unvanı iptal edildi


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kamu kurumlarının dolu-boş kadro değişiklikleri Cumhurbaşkanı onayına bağlanmıştı. Kurum ve kuruluşlarının dolu-boş kadro değişikliklerine dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararnameye göre emniyette kıdemli başpolis memuru ve başpolis memuru unvanları iptal edildi. Yeni düzenlemede polis memuru, komiser yardımcısı ve komiser unvanı yer aldı.

Kadro cetvellerinde yapılan değişiklikler, kurumların 1 ila 3 yıllık orta vadeli ihtiyaçlarına yönelik. 

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam bir önceki döneme göre 223 bin kişi azalarak 28 milyon 14 bin kişi olarak tahmin edildi. İstihdam oranı 0,4 puan azalarak yüzde 45,9 oldu.

Mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 170 bin kişi artarak 4 milyon 295 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı 0,6 puan artarak yüzde 13,3 oldu.

Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı 0,2 puan azalarak yüzde 52,9 olarak gerçekleşti. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı, tarım sektöründe 22 bin, sanayi sektöründe 82 bin, inşaat sektöründe 44 bin, hizmet sektöründe 76 bin kişi azaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x