Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Resmi Gazete'de Yayımlandı!

19 Aralık 2020 - 11:44

Teknik servislerin uzaktan müdahale yapabilmesinin önü açıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Teknik Servislere Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği'ne göre, teknik servisler doğal afet, salgın, karantina uygulaması, güvenlik tedbirleri gibi olağanüstü durumlarda bilişim teknolojileri kullanılarak uzaktan denetim yapabilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teknik Servislere Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, teknik servislerin değerlendirme ve denetim işlemleri yerinde yapılacak.

Ancak, yapılan değişiklik ile doğal afet, salgın, karantina uygulaması, güvenlik tedbirleri gibi olağanüstü durumlarda bilişim teknolojileri kullanılarak uzaktan müdahale mümkün olacak.

Düzenlemede, "Teknik servislerin değerlendirme/denetim işlemlerinin yerinde yapılması esastır. Ancak doğal afet, salgın, karantina uygulaması, güvenlik tedbirleri gibi olağanüstü durumlar oluşması halinde bilişim teknolojileri kullanarak uzaktan değerlendirme/denetimler gerçekleştirilebilir" ifadeleri yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teknik Servislere Dair Tebliği'nde, araçlar ve bunların aksamları ile ilgili düzenleyici mevzuat kapsamında yer alan ürünler ile karayolu dışında kullanılan hareketli makinalara takılan içten yanmalı motorların mevzuata uygunluğunu ve güvenliğini değerlendirmek amacıyla görevlendirilecek teknik servisin taşıması gereken nitelikler ve yükümlülükler belirleniyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x