Ruhani’den Damga Vuran Hareket!

Ruhani'den Damga Vuran Hareket!

18 Ocak 2020 - 10:49

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 8 yıl aranın ardından başkent Tahran'da cuma namazı kıldırdı. Cuma namazına ise namaz biter bitmez camiden ayrılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani damga vurdu


İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 8 yıl aradan sonra başkent Tahran'da bulunan İmam Humeyni Musalla Cami'nde cuma namazı kıldırdı. Hamaney namaz sonrası yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'a "palyaço" şeklinde seslenerek, Trump'ın İran'daki göstericilere gönderdiği destek mesajlarına tepki gösterdi. Hamaney, "Eğer halkın yanında olsanız da bu, milleti arkadan hançerlemek için olacaktır" dedi.

CAMİYİ TERK ETTİ
 
Sosyal medyada yayılan görüntüler İran'da şok etkisi yarattı. Namaz sırasında Ali Hamaney'in arkasında saf tutan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, duaya kalmayarak İmam Humeyni Musalla Cami'ni terk etti.
 

NASIL YORUMLANDI?
 
Ruhani'nin son dönemde İran'da yapılan hükümet karşıtı protestolar ve hükümeti istifaya çağıran sloganlar nedeniyle camiyi terk ettiğini iddia ediliyor. Bazı kesimler ise bu hareketi, ABD ile yaşanan gerilim ve Ukrayna uçağının düşürülmesi sonrası Tahran yönetimi arasında çatlak oluştuğunun ilk sinyali olarak yorumlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x