Rusya Tavrını Açıkladı !

Rusya Tavrını Açıkladı !

16 Mayıs 2018 - 15:35

60 kişinin hayatını kaybettiği İsrail zulmüne karşı günlerdir suskunluğunu koruyan Rusya, bugün tavrını açıkladı: Moskova'nın tutumuna göre Kudüs'ün hem Filistin hem de İsrail'in başkenti olması gerekir

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması hakkında konuştu. Zaharova, Moskova'nın tutumuna göre Kudüs'ün hem Filistin hem de İsrail'in başkenti olması gerektiğini söyledi. Rusya'nın Kudüs'le ilgili tutumunun değişmediğini belirten Zaharova, "Kent, hem Filistin hem de İsrail'in başkenti olmalı ve tek tanrılı üç dinin inananları için açık olmalı" dedi. "Rusya, diyaloğu esas alan yaklaşımını sürdürecek. Şiddet sarmalının sona ermesi için BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu ile Arap Barış İnisiyatifi'nin kararları temelinde kapsamlı ve sonuç odaklı müzakere süreci en kısa sürede başlatılmalı" diye devam eden Zaharova, şöyle konuştu:

İKİ TARAF İÇİN DE ADİL DÜNYA
"Uluslararası toplumun rolü, iki devletli çözümün uygulanması için gerekli koşulların oluşmasını engelleyen tek taraflı adımlar atmak değil, Filistinlilere ve İsraillilere uzun vadeli adil ve her iki tarafın çıkarlarını gözeten bir dünya kurmaya yöneltmektir." Rusya, Kudüs'ün statüsü konusunda BM kararlarına bağlılığını koruyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Nisan 2017'de yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: "Doğu Kudüs'ün statüsünün Filistin devletinin başkenti olarak ele alındığı BM'nin çözümün ilkeleriyle ilgili kararlarına bağlılığımızı teyit ediyoruz. Bununla birlikte, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak gördüğümüzü de belirtmeliyiz."

GEÇEN YIL TEKLİF GİTTİ
Haziran 2017'de İsrail yönetimi, Rusya'ya büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını önermişti. Ancak Moskova, Filistin ve İsrail arasında ilişki tesis edilinceye kadar bu yönde adım atma niyetinde olmadığı yanıtını vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x