Sabaha Kadar Durmadı!

Sabaha Kadar Durmadı!

27 Eylül 2019 - 08:36

İstanbul'da dün saat 13.59'da şiddetli bir deprem oldu. 5,8 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kimileri geceyi parklarda geçirdi, kimileri çadırlarda kaldı. İstanbul'da 5,8 sonrası en büyüğü 4,3 olan toplan 106 artçı deprem meydana geldi

İstanbul'da dün saat 13.59'da deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 5,7, AFAD'ın  verilerine göre ise 5,8 büyüklüğünde olan deprem, Silivri açıklarında ve yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıkarken bölgede okullar, hastaneler ve AVM'ler tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar saatlerce birbirine ulaşamadı.

Depremin ardından Avcılar'da Merkez Camii minaresinin bir parçası koparken Fatih'te bazı binalarda çatlaklar meydana geldi. Deprem nedeniyle 8 kişinin hafif yaralandığı açıklandı.

Deprem sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'nin görüşmeleri sonrasında okullar tatil edildi. İstanbul'daki tatil kararını Bursa, Kocaeli ve Yalova izledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD, son 20 yıldır bölgede böyle bir deprem aktivitesi yaşanmadığı ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Panik olan vatandaşların bir kısmı geceyi aileleri ile birlikte sokaklarda geçirdi. 

Kandilli Rasathanesi verilerine göre 13.59'da meydana gelen depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere tam 106 artçı deprem meydana geldi. İşte dün öğle saatlerinde gerçekleşen 5,8'lik deprem sonrası meydana gelen tüm depremler... 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x