Sabaha Karşı Duyuruldu!

Sabaha Karşı Duyuruldu!

25 Ocak 2021 - 08:24

Çin'den sipariş edilen Sinovac aşısının ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşıyı taşıyan uçak İstanbul Havalimanı'na indi

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye, Çin'den gelecek CoronaVac aşısından 50 milyon doz sipariş vermiş, aşıların farklı zamanlarda partiler halinde ulaştırılması bekleniyordu. 6.5 milyon doz aşının  ikinci sevkiyatı da bugün yapıldı. Aşıları taşıyan uçak İstanbul'a geldi. Aşıların ambarlara kaldırılıp depolarda bekletilmesi bekleniyor.

Çin'den sipariş edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının ikinci partisinin bulunduğu THY'nin Pekin-İstanbul seferini yapan uçak, İstanbul Havalimanı'na geldi.

Kovid-19 aşılarını taşıyan Türk Hava Yolları'na ait "TK 6175" sefer sayılı "Boeing 777" tipi uçak, saat 06.15'te İstanbul Havalimanı'na indi.

Çin'in başkenti Pekin'deki havalimanından gece saatlerinde hareket eden uçağın İstanbul'a inişiyle aşıların bulunduğu konteynerler, gümrük işlemlerinin ardından uçaktan alınarak depolara taşınmaya başlandı.

Uçakla, inaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümünü oluşturan 6,5 milyon doz aşının getirildiği belirtildi.

14 OCAK'TA TÜRKİYE'DE AŞILAMA BAŞLATILDI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 13 Ocak'ta Çin şirketi Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısı CoronaVac'a acil kullanım onayı verdi ve 14 Ocak'ta Türkiye genelinde aşılama kampanyası başlatıldı.

Türkiye'de şimdiye kadar 1 milyon 238 bin kişiye Covid-19 aşısı yapıldı. İlk olarak sağlık çalışanlarına, huzurevleri ve bakımevlerindekiler ile 90 yaş üzerindekilere yapılan aşı, geçtiğimiz haftadan itibaren 85 yaş üzerindekiler ile eczane çalışanlarına da uygulanmaya başlandı. 13 Ocak'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında aşı olurken, 14 Ocak'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aşı yapıldı. Sağlık Bakanlığı aşılamanın 28 gün arayla iki doz şeklinde yapılacağını duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın Koronavirüs Bilim Kurulu, aşının etkinlik oranının yüzde 91,25 olduğunu açıklamıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x