Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Önemli Püf Noktaları!

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Önemli Püf Noktaları!

27 Nisan 2019 - 18:00

Kadınların korkulu rüyası saç kırılmalarını engellemek için saç bakım uygulamaları ve saç bakım ürünleri gibi konularda dikkatli olmak gerekiyor. Saç kremi seçiminden doğru saç tarama yöntemine kadar yapılması gerekenleri açıklıyoruz

Saçlar, yanlış şampuan seçimi, hatalı saç tarama ve sık sık saç boyama gibi uygulamalarla yıpranarak hasar görüyor. Saç kırılmalarını engellemek ve daha sağlıklı saçlara sahip olmak için önemli püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz.

SAÇ KIRILMASINI ENGELLEMEK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Bitkisel şampuanları tercih edin: Sert kimyasallar içeren şampuanlar saçlarınızı yıpratıyor. Bu yüzden bitkisel içerikli doğal şampuanlar tercih etmelisiniz.

Saç kremi kullanın: Saçları kurulama ve tarama işlemlerinde saçlarınızın yıpranmasını engellemek için saç kremi kullanmalısınız.

Saç düzleştiricileri kullanmayın: Maşalar ve saç düzleştiriciler saçları yıpratıyor. Bu eşyaları kullanmayı bırakarak saçınıza iyilik yapabilirsiniz.

Saç kurutma uygulaması: Banyodan çıkar çıkmaz saçınız ıslakken saçınızı kurulamayın. Saçınızı birkaç dakika havluda sarılı kalsın. Daha sonra saçınızı kurutabilirsiniz.

Saç taramaya dikkat: Saçınızı tararken sert ve hızlı değil, yavaş ve yumuşak şekilde hareket edin. Saçınızı sıkı sıkı toplamak da saç kırıklarına neden olur.

Çok sık saç rengi değiştirmeyin: Saç boyaları saça zarar verdiği için sürekli saç rengi değiştirmek saçınızın hasar görmesine neden olur. Bu yüzden saç boyama sıklığını mümkün olduğu kadar azaltmalısınız.

Stresi azaltın: Birçok hastalığın sebebi olan stres, saçlarınıza da zarar veriyor. Stres yaşamanıza neden olan faktörleri ortadan kaldırarak daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x