SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP !

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP !

İzmir İl Eski Sağlık Müdürü, Bediha SALNUR, Eski Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Alper ..

05 Ocak 2020 - 09:02 - Güncelleme: 23 Ekim 2021 - 09:24

İzmir İl Eski Sağlık Müdürü, Bediha SALNUR, Eski Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Alper ..

İzlenen Haber Gazetemize geçtiğimiz günler de bir ihbar yapıldı. Yapılan ihbar İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan, yapmış üst düzey yöneticiler hakkındaydı. Geçmiş dönemler de gazetemizin basılı yayın organın da ve internet sayfasında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve birçok sağlık kuruluşları ile ilgili skandalları ardı ardına gündeme getirmiştik. Ortaya çıkan bu skandallar neticesinde de usulsüzlüğün, yolsuzluğun ve haksızlığın takipçisi olacağımızı söylemiştik. Görev sorumluluğumuzun bilinci ile kamuoyunu aydınlatma, doğru ve güvenilir en önemlisi belgeli haber paylaşma ilkemiz doğrultusunda dün olduğu gibi bugün de haber yapmaya devam edeceğiz.

Şimdi gelelim; mesleği doktorluk olan Hipokrat yemini etmiş hatta kendisine Türkiye’nin güzide illerinden İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevi verilmiş "Bediha SALNUR" kendisine yakın bir zamanda Sağlık Bakanımız Sayın ‘’Fahrettin KOCA‘’ tarafından görevden el çektirildi. Hemen yerine yeni İl Sağlık Müdürü ‘’ Mehmet Burak ÖZTOP’’ atandı.

Bediha SALNUR neden görevden apar topar alınmıştı?

İZLENEN HABER gazetemizde yapılan ihbar neticesinde konu ile ilgili bazı araştırmalar yaptık. Başta CİMER olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve devletimizin kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli ihbarlar yapılmış ve bunun neticesinde ilgili kuruluşlar İzmir’e müfettişler göndermişlerdir. Yapılan müfettiş incelemesi ve soruşturmaları neticesinde bazı belge ve bilgiler toplanmış birçok ismin ifadesine başvurulmuş ve bunun sonucunda Sayın Sağlık Bakanımız ‘’Fahrettin KOCA’ya’’ bir rapor sunulmuş..

Aldığımız duyumlara göre ( Sağlık Bakanlığı tarihinde bu kadar ağır bir rapor düzenlenmemiştir. ) Sunulan bu rapor da görevi kötüye kullanmadan tutun da , birçok yolsuzluk ve usulsüz işler yapılmış.

Bediha SALNUR, Mehmet ALPER ve bazı yöneticiler görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.

SALNUR’un yerine Mehmet Burak ÖZTOP getirildi.

Tüm bu iddialara göre !

İzmir İl Eski Sağlık Müdürü Bediha SALNUR hakkında Sağlık Bakanlığı’na sunulan raporda ve bunun akabinde görevden alınmasının sebebi olan konular ile ilgili ne gibi iş ve işlemler yapılmıştır ?

Müfettiş raporundan sonra ilgili kişiler hakkında Sağlık Bakanlığı CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’na suç duyurusunda bulunmuş mudur ?

Eski İl Sağlık Müdürü Bediha SALNUR’un görevi başında iken kocasının mal varlığında ne gibi artışlar olmuştur ? Olmuş ise Mali Şube ekipleri gerekli soruşturmayı başlatmışlar mıdır ?

Bediha SALNUR, Semih SALNUR !

SELMA MCCAIN isimli hanımefendiyi tanıyor musunuz ?

Kocanız Semih SALNUR’un Selma MCCAIN isimli bayan ile ne gibi bir ilişkisi vardır ? Aralarında maddi ve manevi nasıl bir bağlantı vardır ? Selma MCCAIN kocanız Semih SALNUR’a belli dönemler de nakit para, araba ve gayrimenkuller vermiş midir, niçin vermiştir ?

2018 yılı içerisinde kocanız Semih SALNUR, Selma MCCAIN isimli bayan ile iki kere Amerika’ya gitmiş midir ? Niçin gitmiştir ?

Başta Bediha SALNUR ve Mehmet ALPER olmak üzere aldığımız tüm bu duyumlar ve iddialar üzerine kamunun zararına sebebiyet verme nedeniyle görevi kötüye kullanma suçu ve kişilere haksız bir menfaat sağlamak suçu .. Görevi kötüye kullanma suçunun cezası TCK 257\1 maddesi gereği altı aydan iki yıla kadar hapis cezasıdır. Bununla ilgili ne gibi işlemler yapılmıştır veya yapılmaktadır ?

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınan Bediha SALNUR şu anda herhangi bir birimde çalışmakta mıdır ?

Eski Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı, şimdiki Tepeci Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet ALPER’ e ne demeli !

Mehmet ALPER’ in Destek Hizmetleri başkanlığı döneminde ilgili müfettişler tarafından aldığımız duyumlara göre bazı vahim raporlar hazırlanmış ve kendisi görevden alınmıştır.

Tüm bu duyumlar ve iddialar ortada iken Mehmet ALPER nasıl oluyor da tekrar etkin bir göreve (Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler ) Müdürlüğüne getiriliyor ? Hangi güç odakları buna öncülük ediyor ?

Mehmet ALPER döneminde sürekli aynı firmalara ihaleler verilmiş midir ?

Verilen ihaleler de rekabet ortamı ve kamu menfaati söz konusu olmuş mudur ?

Bediha SALNUR ve Mehmet ALPER ile YAYLA MEDİKAL’in ne gibi bir çıkar menfaat ilişkisi vardır ?

İhale şartnamelerinin hazırlanmasında ve sonrasında YAYLA MEDİKAL rol oynamış mıdır ?

Bediha SALNUR ve Mehmet ALPER’in son birkaç yılda ki banka hesapları ve mal varlıklarında ne gibi değişimler olmuştur ?

Bediha SALNUR ve Mehmet ALPER hakkında hazırlana raporlar gerçek ise neden bu kişiler açığa alınmayıp farklı görevler de bulunmaktadırlar ? Hangi gizli güçler ve eller bu kişileri bu görevler de tutmaktadırlar ?

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiş ise yapanın yanına kar mı kalacak ?

Gazetemize gelen tüm bu ihbarlar neticesinde gücünü doğruluğundan alan, özgür ve dürüst basın idealine tutkuyla bağlı gazetemiz İZLENEN HABER, tüm bu konuların aydınlanması açısından avukatlarımız aracılığı ile kamuoyu adına suç duyurusunda bulunmak üzere gerekli işlemleri başlatıyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz bununla beraber; kamu malına, parasını, tüm insanlık ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı için başta Sayın CUMHURBAŞKANI’mız RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmak üzere Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’YI, sonrada tüm devlet yetkililerini göreve çağırıyoruz.

Görsel basın da Sayın CUMHURBAŞKANI’mız ‘’ Kim yolsuzluk, usulsüzlük yapıyor bulunduğu makama ve görevini kötüye kullanıyor ise bu bizden dahi bile olsa, hiç kusura bakmasınlar gözünün yaşına bakmaz, gerekli cezayı keser kapının önüne koyarız.’’ Demiştir.

Sayın CUMHURBAŞKANI’mızın kamuoyunda ki bu söylemleri bugüne kadar İZLENEN HABER Gazetesi ekibi olarak gerçekleri tüm çıplaklığı ile yazmamıza, korkusuz ve adil gazetecilik yapmamız için bizi cesaretlendirmiş ve siz değerli okuyucularımıza salt gerçekleri aktarmamıza sebep olmuştur.

Önümüzde ki günler de Bediha SALNUR ve Mehmet ALPER hakkında bazı bilgi ve belgeler sunacağız. Bizi izlemeye devam edin

YORUMLAR

  • 14 Yorum
  • Nihan B.
    3 yıl önce
    Sonuç olarak , bu kadar haber yapıldı , yazıldı çizildi. Devlet göreve çağrıldı , hesap soruldu . Sonuç ne oldu . Bedia ve Semih Salnur çifti lüks yatlarında gezerken , tüyü bitmemiş yetim onlara güle güle mi dedi. Mehmet Alper hala görevde mi? Bu kadar şaibe , bu kadar usulsüzlük varken adalet ne yaptı . Balık baştan mı kokuyor da kimse bunlara bişey yapamıyor. İlginç bir durum . Semih Salnur için bir haber daha vardı, Eğe Ünv Su fakültesinden alınan yasal avlanma izni ile uluslararası yasak olan bölgelerde avlanıp ihracat yaptığı söylenmişti. Maalesef herkes bir yol tutturmuş gidiyor ve yine maalesef ki onlara bişey olmuyor !
  • Herhangi biri
    3 yıl önce
    Peki asıl soru, tüm bunlar gerçekse ve size bu ihbar geldiyse, ihbar eden şahıs bu zamana kadar neden bekledi. Yoksa arpası kesildi de ondan mı sattı arkadaşlarını. Yoksa koltuk ve para sevdası mı? Bence haberci olarak bunu araştırın. Bu bilgiye sahip şahıs, bu işlerin içinden biridir ve temiz olması mümkün değil.Belki ihale alamamış bir firmacı, payını alamamış bir çalışan, makamı ve itibarı elinden alınmış devrik sendika başkanı ve yalaka yardımcısı. Kim bilir, eğer iddialar gerçekse tüm olasılıklar olabilir.
  • Bornovalı
    3 yıl önce
    vah güzel vatanım vahhhh....
  • Yıldırım( anlarsınız)
    4 yıl önce
    Asıl araştırılması gereken kişi mehmet alper ile ilşkisi olan sendika lideri. Alın size gercek!!!!
  • Arzu
    4 yıl önce
    Bedia açığa alındıysa Mali başkanı niye açığa almıyorlar Bedia bu satın almaları kendi başınamı yaptı.
  • Nuri
    4 yıl önce
    Bediha SALNUR döneminde verilen ihaleler araştırılsın
  • ALLAHTAN KORKAN
    4 yıl önce
    KİM YOLSUZLUK USULSÜZLÜK YAPIYORSA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YİYİYORSA ALLAHINDAN BULSUN İNŞALLAH
  • levent
    4 yıl önce
    peki tüm bunlar yapıldıysa yapanın yanınamı kadıııı...
  • ÜMİT
    4 yıl önce
    VAY VAY VAYYYY....
  • Taner celep
    4 yıl önce
    Birileri zar zor geçinirken birileri de makam imkanları ile servetmi yaptı?Cumhurbaşkanım görevi kötüye kullanalar var ise en ağır cezayı almalı lütfen gereğini yapın
  • Dürüst olun
    4 yıl önce
    Mehmet Alper araştırılsın bence de madem müfettiş raporu vardı neden başka göreve verildi bu ne perhiz bu ne lahana
  • Necati duru
    4 yıl önce
    Cumhurbaşkanımız gereğini yapar
  • Özlem demir
    4 yıl önce
    KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMAZ BU DÜNYADA
  • İzmir
    4 yıl önce
    Yazık! Güzel ülkem benim...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x