Şehrin kültür sanat meraklılarına: 25. İzmir Avrupa Caz...

Şehrin kültür sanat meraklılarına: 25. İzmir Avrupa Caz Festivali!

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali yarın başlıyor! 22 Mart’a kadar sürecek.

14 Mart 2018 - 16:40

cazkonseri.jpg

İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri ile İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen Festival, yarın AASSM’de yapılacak sergi açılışı ve Emin Fındıkoğlu+12 Konseri ile başlayacak.

25. İzmir Avrupa Caz Festivali, on bir konser, iki sergi, bir seminer, bir film gösterisi, atölyeler ve yan etkinliklerin yer aldığı programıyla müzikseverlere unutulmaz bir festival yaşatacak.

Festival programına yakından bakalım: Açılış Konseri, Emin Fındıkoğlu’ndan

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin 3 Mart 2018 Cumartesi günü sat 20.00’de AASSM Konser salonundaki açılış konserini, cazın “Emin Hoca”sı Emin Fındıkoğlu ve grubu yapacak. Sanatçının 2015’te, İKSV İstanbul Caz Festivali tarafından kendisine sunulan “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne teşekkür amacıyla oluşturduğu “Emin Fındıkoğlu +12” adlı bu büyük caz orkestrasında, aralarında Şenova Ülker ve İmer Demier gibi ustaların yanı sıra, Türk cazının genç yetenekleri de var.

 

“First Gig Never Happened”

Lisa Hofmaninger ile Judith Schwarz ve onlara piyanoda eşlik eden ortakları Alexander Fitzthum kısaca First Gig Never Happened, 5 Mart 2018 Pazartesi günü İzmirli müzikseverleri Charles Mingus ve Thelonious Sphere Monk gibi efsanelerin müziğine doğru keyifli bir yolculuğa çıkaracak. First Gig Never Happened konseri saat 20.00 de başlayacak ve AASSM Küçük Salonda yapılacak.

“Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz”

Köklü bir klasik eğitim alan Marcin Masecki & Jerzy Rogiewicz, piyano ve davul ikilisi olarak festivale farklı bir renk katacak. 6 Mart 2018 Salı günü AASSM Küçük Salonda yapılacak konserde farklı türleri ustaca kaynaştıran ikili, seyirci karşısına çıkacak.

“Sitar, piyano ve davuldan oluşan üçlü Pulsar Trio”

Alışılmadık şekilde bir araya gelen sitar, piyano ve davuldan oluşan üçlü Pulsar, büyüleyecek. 7 Mart 2018 Çarşamba Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile yapılacak konserde Pulsar Trio; Matyas Wolter (sitar), Beate Wein (piyano), Aaron Christ (davul) dinleyenlerini masal tadında bir yolculuğa çıkaracak.

 

“Ozana Barabancea & Band”

10 Mart 2018 Cumartesi günü AASSM Küçük Salonda İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile sıra dışı bir konsere ev sahipliği yapacak.  Her biri jazz tutkunu klasikçiler; Ozana Barabancea (vokal), Sorin Zlat (piyano), Virgil Popescu (basgitar, kompozisyon), Claudiu Purcarin (davul), klasik müzikte defalarca kanıtladıkları olağanüstü yeteneklerinin jazz yansımalarını sunacak. Dünyanın tanınmış jazz festivallerine konuk olan Topluluk, besteleri ve düzenlemeleriyle dinleyenlerini yeni bir boyuta taşıyacak.

“Leïla Martial Trio ‘Baa Box’”

Leila Martial ve Pierre Tereygeol (gitar, vokal) ile Eric Perez’den (davul, insan-bas, vokal) oluşan Triosu, İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile 12 Mart 2018 Pazartesi günü AASSM Küçük Salonda unutulmaz bir konser vermeye hazırlanıyor.

 

“Bconnected Caz Band”

Festivalde, 13 Mart 2018 Salı günü AASSM Küçük salonda Bconnected Caz Band konseri yapılacak. Eugene Montenero (gitar), Fred Lopez (davul), Ivan De Luca (bas), Dominique Favre (klavye, piyano) ve Philippe Sellam’dan (saksofon) oluşan Bconnected Jazz Band, dinleyicileriyle olan buluşmalarını olağanüstü deneylere dönüştürüyor.

“Vein Trio & Aarhus Caz Orchestra Buluşması ile Symphonic Bop

Vein Trio’nun, Danimarkalı en iyi caz müzisyenlerinden oluşan Aarhus Caz Orchestra ile buluşması olağanüstü bir müzik deneyiminin doğmasını sağlıyor: Symphonic Bop. İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 15 Mart 2018 Perşembe günü AASSM Küçük salonda yapılacak konser dinleyicilerine sıra dışı bir müzik deneyimi yaşatacak.

 

“Iñaki Sandoval”

Klasik piyano eğitimini caz kariyeri için temel olarak kullanan Iñaki Sandoval, İspanyol caz müzisyenleri arasındaki ayrıcalıklı yerini her konserinde kanıtlamakla tanınıyor. Estonya’daki University of Tartu Viljandi Kültür Akademisi’nde profesör ve yönetici olarak görev yapan Sandoval, festivale kendi bestesi “Estonian Suite: Live in Tallinn” ile gelecek. Sandoval konseri 16 Mart 2018 Cuma günü AASSM Küçük Salonda.

“Max Ionata Hammond Trio”

İtalyan saksofoncu Max Ionata, Mayıs ayında dördüncü kaydı “Rewind”ı yayınladı. “Rewind” Max Ionata için bir dönüm noktası oluyor ve böylece kendisini tamamen farklı bir topluluğun başında yeniden konumlandırıyor: bir Hammond üçlüsü. Grup, org sanatçısı Luca Mannutza ve davul ustası Adam Pache’dan oluşuyor. Max Ionata Hammond Trio, 20 Mart 2018 Salı günü AASSM Küçük Salonda konser verecek.

 

Max Ionata Hammond Trio, 21 ve 22 Mart 2018 günleri geleneksel Açık Caz Orkestrası Atölyesini de yönetecek. Konu, caz müziğinde ve birliktelikte doğaçlama teknikleri olarak belirlendi. Atölyeye katılacak genç yetenekler ve Trio 22 Mart 2018 Perşembe günü 20.00’de AASSM Küçük Salonda Açık Caz Orkestrası Final Konseri ile sahnede olacak.

“Festival İçinde Festival: Etkinlikler”

16. Caz Afişi Sergisi İKSEV’in 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini belirlemek için açtığı 16. Caz Afişi Yarışmasını Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Özlem Yılmaz’ın çalışması kazandı. Seçici kurul, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf öğrencisi Beyza Kara’ya; üçüncülüğü ise, İstanbul Şehir Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğrencisi Melih Kızıl’ın çalışmalarına verdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Leyla Yaramış ve Grafik Sanatçısı Gökhan Pahlı’nın afişleri ise Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Sergilenmeye değer görülen 28 afiş, 3 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında AASSM Alt Galeride sergilenecek.

“Almanya’da Cazın Tarihi Fotoğraf Sergisi”

Festivalin ikinci sergisi İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan Almanya’da Cazın Tarihi Fotoğraf Sergisi olacak. Dr. Wolfram Knauer’in (Darmstadt Jazz Enstitüsü) proje yönetmenliğindeki sergi 3-22 Mart 2018 tarihleri arasında AASSM Alt Galeride görebilecek.

“Write Stuff – Bir Caz Yazarı Yetişiyor”

Festival kapsamında gazetecilik öğrencilerine yönelik, caz yazarlığını konu alan “Write Stuff” düzenlenecek. Atölyeyi, Ümit Tunçağ, gazeteci Sirel Ekşi ile caz tarihçisi, yazar, gazeteci Francesco Martinelli yürütecek. Atölye, 1 Mart 2018 Pazartesi günü caz müziği ile ilgili genel bilgilendirme ile başlayacak.

 

“Pulsar Trio Caz Atölyesi”

Matyas Wolter (sitar), Beate Wein (piyano), Aaron Christ (davul)’dan oluşan Pulsar Trio’nun 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.00 – 13.00 arasında İKSEV’de atölye çalışması var. Matyas Wolter, klasik Hint müziğinin temel yapısını, Raga’nın ilgili melodik konseptini ve ayrıca Tala’nın ritmik çemberini sunacak. Bu yapılar Batı, Türk ve Hint kültürünün enstrümanlarında çalınacak şekilde aktarılacak.

“Seminerin Konusu: Charles Mingus”

Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci-yazar Francesco Martinelli, geleneksel Caz Seminerinde bu yıl efsanevi Charles Mingus’u konu ediyor. 9 Mart 2018 Cuma günü saat 18.00’de İKSEV’de yapılacak semineri Ümit Tuncağ Türkçe’ye çevirecek.

“Film Gösterimi: All Night Long”

İngiliz Yönetmen Basil Dearden’in başrollerini Patrick McGoohan, Keith Michell ve Betsy Blair’in oynadığı 1962 yapımı filmi All Night Long, Dave Brubeck ve Charles Mingus’un da aralarında bulunduğu dönemin en iyi caz müzisyenlerini görmeyi sağlayacak. Dönemin en iyi caz filmlerinden olan All Night Long, 9 Mart 2018 Cuma günü saat 19.30’da İzmir Fransız Kültür Merkezi sinema Salonunda gösterilecek.

“Publik Market”

Lokal üreticileri, zanaatkârları, tasarımcıları, sanatçıları; komüniteler, destekçiler ve kurumlar ile buluşturan alanlar yaratmayı hedefleyen Publik Market, 10 -11 Mart 2018 günleri 13.00 – 19.30 arasında Edit & Chill ‘de kurulacak. 

“Bconnected Caz Band Caz Atölyesi “

Eugene Montenero (gitar), Fred Lopez (davul), Ivan De Luca (bas), Dominique Favre (klavye, piyano), Philippe Sellam (saksofon)’dan oluşan Bconnected Jazz Band 13 Mart 2018 Salı günü saat 15.00-17.00’ de İKSEV’de Doğaçlama & ritim “Bir grupta çalmak” temalı bir atölye yapacak.

“Vein Trio Caz Atölyesi”

Michael Arbenz (piyano), Thomas Lähns (kontrbas), Florian Arbenz (davul)’dan oluşan Vein Trio 15 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.30 – 12.00’de İKSEV’de Ritim Bölümünde Çalma Sanatı (Swing, Groove, Çalma Formları, Karşılıklı Etkileşim…) temalı bir atölye yapacak.

“Go Oyunu”

Sanat, Bilim ve Bilgeliğin Kesişmesi “Go” 17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 14.002de İKSEV’de dünyanın en eski zeka oyunlarından biri olan Go tanıtılacak. İzmir Go Oyuncuları Derneği oyunla ilgili geniş çaplı bir tanıtım yapacak ve oyunun temel ilkelerinden söz edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x