Şentop’tan Önemli Açıklamalar!

Şentop'tan Önemli Açıklamalar!

08 Mart 2021 - 11:38

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasa açıklaması yaparak "Yeni anayasa konusunda bütün partilerin samimi yaklaşımları olsun diye bekliyorum" dedi


 
TBMM Başkanı Şentop, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Şentop, şu değerlendirmelerde bulundu:

(Samsun'da kadına yönelik şiddet) Çocuğunun gözü önünde uyguladığı muamelenin gereği elbette yapılacak. Benzer olayların tekrar meydana gelmemesi için yapılacak birçok şey olduğunu gösterdi. 83 milyon çözüm odaklı hareket etmeli.

FEZLEKELER

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yargı kararı henüz Meclis'e ulaşmadı. Gelince usulüne uygun işlem yapılacak. Fezlekeler uzun zamandır komisyonda.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Meclis'te bu konuda samimi bir kararlılık olursa bütün siyasi partilerimizde, Türkiye'nin yeni anayasa yapabileceğine inanıyorum. Bunun yolları, yöntemleri var. Türkiye her zaman anayasa tartışması içinde. Bir hükümet sistemi değişikliği anayasa değişikliği ile olabilir.

AYM’deki bireysel başvurunun doğrudan etkisi yok. AYM, yerel mahkemeden kesin hükmün kaldırılmasını istiyor. Demek ki AYM bunu bireysel başvuruda kaldıramıyor.

KADIN YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARI

Bazı olayları bütünüyle ortadan kaldırıcı kesin hüküm içermiyor hukuk kuralları, Türkiye’deki düzenlemeler büyük ölçüde kadına karşı şiddeti engelleyebilecek hukuki zemin oluşturuyor, toplumsal bilinçlenme önemli. Bilinçlenme ve kuralların uygulanması etkili.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x