Sgk’dan Müjde!

Sgk'dan Müjde!

03 Ağustos 2018 - 16:10

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu, hastalarımızın menfaatleri doğrultusunda en doğru ilaca en uygun maliyetle ulaşmalarını sağlamak, akılcı ilaç kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, geliştirilen yeni ödeme yöntemleri ile firma ya da ilaç özelinde hızlı ve etkin politikalar üretmek, Türkiye'de ilaç yatırım, üretim ve araştırmalarının geliştirilmesine katkı sağlamak, sürdürülebilir ilaç bütçesi oluşturmak gibi amaçlar gütmektedir" denildi

Açıklamada, geri ödeme listesine alınacak ilaçlara ilişkin yöntemlerin kamuoyuna defalarca açıklandığı, bu amaçla oluşturulan bilimsel değerlendirme komisyonlarının maliyet unsuru gözetmeksizin bilimsel yayınlar ışığında hasta sağlığını dikkate alarak çalışmalarını objektif olarak yürüttüğü ifade edildi.

Kanser tedavisi ile ilgili olarak daha önce kemoterapi, radyoterapi ve radyoizotop işlemlerinde ilave ücret alınmamakta iken 2018 yılı Temmuz ayında yapılan düzenleme ile kanser cerrahisi (kanser tedavisi için yapılan ameliyat işlemleri) işlemlerinden de hiçbir şekilde ilave ücret alınmamasının sağlandığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesine almış olduğu ilaçlardan hiçbir şekilde ilave ücret almamaktadır. İlaçlarda sadece eşdeğer ilaç grubunun üzerinde maliyeti olan ilaçlar vatandaşlarımızca tercih edildiği zaman eşdeğer farkı alınmaktadır. Vatandaşlarımızın eşdeğer fiyat aralığı içerisindeki ilaçları tercih etmesi durumunda ise hiçbir ücret ödemeden ilaçlarına ulaşabilme imkanı bulunmaktadır. 2017 yılında kanser ilaçlarından geri ödeme listesinde 480 adet ilaç bulunmaktayken, bu rakam 2018 yılında 544'e yükselmiştir. Her tedavi, her ilaç kendi özelinde değerlendirilerek geri ödeme listesine dahil edilmektedir. Dün olduğu gibi bugünden sonra da kanser tedavisine yönelik her türlü başvuru, ilgili süreçlerden geçtikten sonra gündeme alınmaya devam edecektir. Halen, kanser cerrahisi ve ilaçlarından ücret alındığına ve bu ödemelerin bazı kriterlere takıldığına ilişkin iddia sahiplerinin konunun aslına vakıf olmaktan uzak olduğu anlaşılmaktadır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x