Skandal Tweete Anında Cevap!

Skandal Tweete Anında Cevap!

14 Ekim 2020 - 08:59 - Güncelleme: 14 Ekim 2020 - 09:10

Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını sosyal medyada "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı. Yıldırım'ın bu tweet'inden bir süre sonra da İçişleri Bakanlığı "Işıklarımız hiç sönmüyor" paylaşımında bulundu. Yıldırım, paylaşımının maksadı aşan bir şekilde yorumlandığını ve bundan üzüntü duyduğunu belirterek "Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" dedi. Yıldırım, söz konusu "ışıklı" paylaşımını da sildi

 

AYM Üyesi Yıldırım, yerel mahkemenin verdiği bu karara atıf yaparak, AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla Twitter hesabından paylaştı.

"'Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil"
Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, geçmiş dönemlerde Genelkurmay Başkanlığı'nın mesaj vermek istediğinde ışıklarının yandığını hatırlatarak, paylaşımın 'mesaj' olduğu yorumunu yaptı.

Yıldırım, paylaşımına gelen tepkilerin ardından "'Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" ifadesiyle yeni bir paylaşım yaptı.

Paylaşımın ardından Yıldırım, Twitter hesabını kapattı. ,

Yıldırım, hesabını yeniden açarak gece yarısı yaptığı paylaşımda, "Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.


İçişleri Bakanlığı ise Yıldırım'ın paylaşımına gönderme yaparak, "Işıklarımız hiç sönmüyor" notuyla bakanlığı fotoğrafını paylaştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x