Süleyman Soylu Duyurdu!

Süleyman Soylu Duyurdu!

08 Nisan 2021 - 13:57 - Güncelleme: 08 Nisan 2021 - 14:05

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 1'i kırmızı kategoride 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi

Eren-10 Operasyonu kapsamında, Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığınca yürütülen faaliyetler devam ediyor.

Operasyonlarda, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat birlikleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, biri kırmızı kategoride yer alan 2 teröristin daha silahlarıyla etkisiz hale getirilmesiyle bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e çıktı.

Twitter hesabından önce bölgede 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran Bakan Soylu, daha sonra "6 terörist oldu 8. Biri de kıpkırmızı... Kahramanlar, Allah razı olsun, Milletimizin yüreğini soğutuyorsunuz." paylaşımında bulundu.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlarda kırmızı kategoride yer alan sözde Botan saha sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman olduğu tespit edildi.

TERÖRİSTİN KATILDIĞI EYLEMLER
Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman adındaki teröristin katıldığı eylemler;

- 05.09.2015 tarihinde Hakkari Yüksekova Bostancık mevkiinde askeri konvoya saldırı sonucu (16) askerin şehit edilmesi 6 askerin yaralanması eylemlerini planlayan ve bizzat katılan terörist olduğu,

- 2014 - 2015 yıllarında Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olaylarının sorumlu ve planlayıcısı olduğu,

- 2020 Eylül - 2021 Nisan ayları arasında sözde Botan Saha olarak bilinen Şırnak, Mardin, Van, Siirt ve Şanlıurfa illerindeki terör olaylarının planlayıcısı olduğu belirlenmiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x