Tarih Yazdık

09 Haziran 2019 - 09:31

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Türkiye, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda konuk ettiği Fransa'yı 2-0 mağlup etti


Türkiye A Milli Futbol Takımı, son Dünya Kupası şampiyonu Fransa'yı 2-0 yenerek grupta puanını 9'a çıkardı ve liderliğe yükseldi.

30. dakikada Merih Demiral'ın pasında Kaan Ayhan topu ağlara gönderdi ve Türkiye'yi öne geçirdi.
Rakip sahada yapılan baskı sonucu Cengiz Ünder, 40. dakikada skoru 2-0'a getirdi.

Fransa, 2010 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez bir resmi maçın ilk yarısını 2 farklı geride tamamladı.


İlk Fransa galibiyeti
İkinci yarıda başka gol olmadı ve Türkiye, tarihinde ilk kez Fransa'yı mağlup etti. Fransa, karşılaşma boyunca isabetli şut atamadı.
Juventus Merih Demiral için geldi
Türkiye-Fransa maçına ilk 11'de başlayan genç savunmacı Merih Demiral için Juventus Sportif Direktörü Fabio Peratici de tribündeki yerini aldı.

Alanyaspor'da gösterdiği başarılı performansla İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo'ya transfer olan ve kısa sürede büyük kulüplerin dikkatini çeken Merih Demiral'ın ismi Juventus ile anılıyordu. Fransa maçı öncesinde siyah beyazlı ekibin sportif direktörü Fabio Peratici de tribünlerdeki yerini aldı.

Büyük destek
A Milli futbol Takımı, maçın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda taraftarlarca coşkuyla karşılandı. Ay-yıldızlı ekibi "Türkiye" tezahüratlarıyla karşılayan çok sayıda taraftar, kırmızı-beyaz meşale yaktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x