Tarihi Gün!

06 Haziran 2020 - 16:23 - Güncelleme: 06 Haziran 2020 - 16:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de yapımı süren Yusufeli Barajı’nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' töreninde video konferans ile konuştu. Ekonominin çarklarının yeniden tam güç dönmeye başladığını dile getiren Erdoğan, "18 yılda 585 yeni baraj yaptık, sulama, taşkın koruma tesisleri sayısını 2 kat artırdık. Yusufeli Barajı da ekonomiye yılda 1.5 milyar TL katkı sağlayacak" dedi

Türkiye’nin vizyon projelerinden olan ve inşaat çalışmaları süren Yusufeli Barajı‘nda 3 milyonuncu metreküp betonun dökümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden, canlı bağlantı ile katıldığı; Yusufeli Barajı 3 Milyonuncu Beton Dökümü, Bayburt Demirözü Sulaması, Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ile Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Kısım Hizmete Alma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’dan satır başlıkları şöyle:

Ülkemizi hizmet siyasetinde yarışılan bir iklime taşıdık. Ekonominin çarkları tam güç dönmeye başladı.

Bu büyük değişimi kavrayamadığı için eser siyasetiyle değil, milletin ortak değerlerini istismarla ayakta kalmayı çalışanları teessüfle izliyoruz. Dünya koronavirüs salgınının pençesinde kıvranırken biz her biri kendi alanında çığır açacak eserlerin yükselişinin sevincini yaşıyoruz. Çanakkale'deki köprünün son bloğunu yerleştirdik. GAP'ın en büyük projelerinden Ilısu Barajı bize nasip oldu.

Son acil durum hastanelerinin üçünü 45 günde tamamladık. Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı hizmete sunduk. Dün Ankara'da 10 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdik. Yusufeli Barajı'ndaki ilerlemenin gururunu yaşıyoruz. Kamu düzenini başarıyla yöneten Türkiye kutlu yürüyüşüne asla ara vermemiştir.

Maske, mesafe ve temizliğe çok dikkat edeceğiz.

İhracatta, turizmde, ticarette çok güçlü gelişmeler bekliyoruz. Geleceğe ümitle bakmak için pek çok sebep var. Büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmaya dünden daha yakın ve kararlıyız.

 

Yusufeli Barajı ekonomiye yılda 1.5 milyar TL katkı sağlayacak.

İhracatta, turizmde, ticarette çok güçlü gelişmeler bekliyoruz. Geleceğe ümitle bakmak için pek çok sebep var. Büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmaya dünden daha yakın ve kararlıyız.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x