Tarihi Gün!

16 Ekim 2021 - 08:52

Galatasaray’da pandemi nedeniyle yapılamayan 2019 yılı mali ve idari genel kurulu bugün gerçekleşecek. Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetime ait bu kongrenin ardından, 2020 yılına ait ibralaşma da yarın yapılacak

Galatasaray’da Mustafa Cengiz döneminde, pandemi nedeniyle yapılamayan iki mali ve idari genel kurulun ilki bugün olacak.

2018’de yine Cengiz’in idari yönden ibrasızlığı ile sonuçlanan ve mahkeme süreçlerini getiren kongreden sonra bugün ve yarınki kongrelerin oldukça sert geçmesi bekleniyor. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bugün saat 10.00’da başlayacak 2019 yılının ibrası öncesinde genel kuruldaki görüşmede oylamanın nasıl yapılacağının belirlenmesi, toplantının nasıl geçeceği konusunda da fikir verecek.

Mustafa Cengiz grubunun toplantıyı yönetmesi için aday göstermeyi düşündüğü Begüm Özkan bunu kabul etmedi. Bugün ve yarınki tarihi toplantıları yönetmesi için camianın ağırlıklı olarak Metin Sinan Aslan ismi üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. Aslan, 2018’de Mustafa Cengiz’in idari yönden ibra edilmediği toplantıyı da yöneten isimdi.

 

Sandıklar hazır

Bugün ve yarın yapılacak toplantının diğer önemli noktası ise nasıl yapılacağı idi. Bu konuda sandıkların hazırlandığı ve sabah verilecek bir önerge ile oylamanın kapalı yapılmasının planlandığı belirtildi.

Mustafa Cengiz ve arkadaşları ise oylamanın açık yapılmasını istiyor. Salonun ikiye bölüneceği görüntünün kulübe zarar vereceği düşüncesinde olan üyeler ise bu nedenle kapalı oylamada ısrar ediyor.

Bu kez mali yönden

2018’de idari yönden ibra edilmeyen ama mahkeme kararı ile sonuna kadar görevinin başında kalan Mustafa Cengiz’in bu kez mali yönden ibra tehdidiyle karşı karşıya olduğu öğrenildi. Bu durum ise yine mahkeme sürecini başlatabilecek.

Diğer taraftan çok sayıda üyenin konuşma yapmak için hazırlık yapması, bugünkü toplantının geç saatlere kadar sürmesine sebep olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x