Tarladan Tezgaha Kadar Destek

Tarladan Tezgaha Kadar Destek

15 Aralık 2018 - 13:09

Bornova Belediyesi, tarımsal üretimi destekleyen proje ve hizmetleriyle yerelde kalkınmaya önemli katkılar sağladı. Bornovalı çiftçiler hem çeşitli malzeme destekleri hem eğitimler hem de ürünlerinin daha iyi fiyata satılması için yapılan organizasyonlarla emeklerinin karşılığını alıyor

Bornova Belediyesi geçtiğimiz 4.5 yıllık dönemde yerelde kalkınmayı sağlamak için tarımsal üretimin desteklenmesine büyük önem verdi. Bornova’ya özgü misket üzümü ve bamyanın fidan ve tohumlarının dağıtımını her geçen yıl artıran Bornova Belediyesi, çiftçiye yüksek gelir getiren zeytincilik ve arıcılığı destekleyen uygulamaları da hayata geçirdi.

Üretime destek

Bir yandan da Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasına öncülük eden Bornova Belediyesi, fidan ve malzeme dağıtımından eğitimlere pek çok alanda tarımsal üretime ve çiftçiye destekler verdi. Bornova Belediyesi’nin, tarımsal üretime verdiği destekler sayesinde çiftçinin yüzü güldü. Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilere verilen destekleri arttırıp çeşitlendiren Bornova Belediyesi, aynı amaçla kurulmasına öncülük ettiği Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne de destek vermeye devam ediyor.

“Bornova Misket Üzümü” ile “Bornova Bamyası”na coğrafi işaret tescili almak için başlatılan çalışmaları son aşamaya getiren Bornova Belediyesi, yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen tohum takas şenliğini de geleneksel hale getirdi. Üreticiyi desteklemek amacıyla düzenlenen Kiraz Şenliği’nin beşincisi gerçekleştirilirken, kırsal mahallelerdeki vatandaşlara zeytin, ayva, nar ve misket üzümü fidanları dağıtıldı.

Üretici pazarlar

Eğitimler düzenleyerek yeni arıcılar yetiştiren Bornova Belediyesi, 22.5 dönümlük alanda arılık oluşturdu. Bu alana, arıcılık eğitimine katılanlar kovanlarını koyabiliyor. Bornova Belediyesi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği çerçevesinde kırsal mahallelerdeki vatandaşlara yönelik olarak eğitimler düzenledi. Bornova’da üretim yapan köylüleler ürünlerini tüketiciyle buluşturması için köylü pazarını Büyük Çarşı’dan sonra Evka-3 Mahallesi’ne de taşıyan Bornova Belediyesi, tarımsal üretim yapanlara tarladan tezgaha kadar destek veriyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın kırsal mahallelerinde kaliteli tarımsal üretim yapıldığını belirterek, “Biz de Bornova Belediyesi olarak vatandaşlarımızın tarlada verdikleri emeklerin boşa gitmemesi için projeler üretip çiftçilerimizi destekliyoruz. Tarımsal üretimin miktarının ve kalitesinin artması için üreticilerimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x