TBMM Başkanı Şentop’tan Önemli Açıklamalar!

TBMM Başkanı Şentop'tan Önemli Açıklamalar!

03 Şubat 2021 - 12:29

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını yaptığı 'yeni anayasa' gündemiyle ilgili açıklama yaptı

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni anayasa çağrısı yaparak, "Cumhur İttifakı olarak bir anlayış birliğine varmamız halinde, önümüzdeki dönemde yeni Anayasa için harekete geçebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına MHP lideri Devlet Bahçeli'den de destek gelmişti. 


Yeni anayasa gündemi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a da katıldığı bir televizyon  programında soruldu.

"GERÇEKTEN HEYECAN VERİCİ"

Şentop, şunları söyledi

"Yeni anayasa tartışması Türkiye'de birçok tartışmayı içinde barındırdığından böyle bir çağrı gerçekten heyecan verici. Daha önce bu işlerin içerisinde bulunan, emek sarf eden biri olarak bunu daha büyük bir heyecanla karşıladım.

Partilerin tutumlarını bir görelim. Hepsinin görüşleri ortaya henüz çıkmadı. Olursa bana göre çok iyi olur. Yeni bir sivil anayasadan bahsediliyor.

Bu süreçte hepsi konuşulabilir ama yeni anayasa demek, bütün hükümlerin bu anayasadan farklı olduğu anlamına da gelmiyor. Yeni anayasa tamamen şu anki anayasada bulunmayan hükümlerden oluşan bir anayasa anlamına gelmiyor. Benimsenmiş hükümler var."


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 'yeni anayasa' çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan yeni anayasa konusunda şunları söylemişti:

"Kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Yasamanın alanı ile ilgili konularla ilgili Meclis, idari alanda Cumhurbaşkanlığımızda gereken müşahhas adımları atmaya başlayacağız. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim Anayasa'nın ruhuna dercedilen darbe ve vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Meclis'te sandalye sayılarına bakmadan tüm partilerden eşit temsilcileri ile başlatılan çalışmalar CHP'nin süreci tıkaması ile maalesef neticeye ulaşamamıştır.

Türkiye'nin yeni bir anayasayı çalışmasının vakti gelmiştir. Öyle terör örgütüyle iltisakların gölgesinde yürütülebilecek bir iş değildir. Milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi, ortaya çıkan metnin mutlaka milletin takdirine sunulması gerekmektedir. Önümüzdeki yeni dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x