Teknofest Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

Teknofest Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

21 Eylül 2019 - 08:31

TEKNOFEST, ilk üç günde 416 bin kişiyi ağırlarken bu rakamın 300 binini gençler oluşturdu. Festivale katılım gösteren üniversite, vakıf ve kurumlar stantlarında çocuklara hem öğretici hem eğlenceli atölyeler düzenliyor. Teknofest 2019’un medya paydaşlığını yapan Albayrak Medya standında düzenlenen yarışmalarda da gençler ve çocuklara sürpriz hediyeler veriyor

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) ilk 3 günde 416 bin kişiyi ağırladı. Bu katılımın 300 bini çocuklardan oluştu. Festivale katılım gösteren üniversite, vakıf ve kurumlar açtıkları stantlarda çocuklara hem öğretici hem de eğlenceli atölyeler düzenliyor. TEKNOFEST 2019’un medya paydaşlığını yapan Albayrak Medya standında düzenlenen yarışmalarda da gençler ve çocuklara süpriz hediyeler veriyor. Atölyelerin yanı sıra geliştirilen yerli ve milli ürünlerin çalışma sistemlerini yakından tanıtmak için savunma sanayi firmaları ürünlerini sanal gerçeklik ile gençlerin hizmetine sunuyor.


WORLD DRONE CUP İÇİN SIRAYA GİRDİLER
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Milli Muharip Uçağı’nın gelecekte nasıl bir kokpite sahip olacağını gösteren sanal gerçeklik platformununa oturduğunuzda size düşman gemiyi imha görevi veriliyor. HAVELSAN standında ise keskin nişancı similatörü ile atış tecrübesi yaşarken, helikopter similatöründe uçabiliyorsunuz. BAYKAR standında da Bayraktar TB2 İHA/SİHA uçurabilme imkanınız var. Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden birisi olan World Drone Cup yarışlarını ilgiyle takip eden minikler ise STM standında yer alan World Drone Cup oyunu ise sıraya sebep oldu. Firma yarışmayı izleyen çocukların da bu deneyimi yaşaması için TEKNOFEST için 3 ayda hazırladığı uygulama ile çocukları 10’ar 10’ar yarıştırdı. Yarışma birincilerine ise süpriz hediyeler sundu. Öte yandan festivale gelen çocuklar için Roket Yarışması Etkinlik Çadırı’nda Tübitak SAGE Roketimi Tasarlıyorum Atölyesi yapılıyor. Serbest uçuş deneyimi yaşatan Dikey Rüzgâr Tünelinde çocuklara uçuş deneyimi sağlanıyor. TEKNOFEST sergi alanında ise Türkiye’nin milli ve yerli imkânlarla ürettiği hava ve kara araçları yer alıyor. Bu alanda bol bol fotoğraf çekinen çocuklar merak ettikleri soruları sorarak milli teknolojiyi yakından tanıma fırsatı buluyor. Sergi alanında ilk kez görücüye çıkan silahlı insansız hava aracı Bayraktar AKINCI Taaruzi İHA, ATAK helikopteri, eğitim uçağı HÜRJET, Milli Muharip Uçağı ile beraber 38 farklı hava aracını festival alanında yer aldı.

Kokpitten selam
Türkiye’nin “gökyüzündeki milli takımı” Türk Yıldızları da festival kapsamında uçuşlarını gerçekleştirdi. Festivalin ilk gününde Eskişehir’deki 1. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Türk Yıldızları, TEKNOFEST’in açılışlarında gelenek haline gelen ve görenlerin festivalin başladığını anlamasını sağlayan İstanbul semalarındaki selamlama uçuşunu yaptı. Boğazın üzerindeki uçuş, kokpit içi ve 360 derece kameralarla kaydedildi.

Erdoğan bugün TEKNOFEST’te

Erdoğan, duyurusunda, geçen yıl katıldığı festivalden bir fotoğrafını da paylaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yarın TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılacağı duyururken, vatandaşları da Atatürk Havalimanı'na davet etti. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yarın milli teknoloji hamlesinin en yeni örneklerinin sergilendiği, geleceğin Türkiye'si için hayalleri olan gençlerimizin ilham kaynağı Teknofest'te olacağım. Büyük Türkiye heyecanını yüreğinde taşıyan tüm vatandaşlarımızı Atatürk Havalimanı'na bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Festivalin en ilginç buluşları

TEKNOFEST’te patentli ilginç buluşlar da sergileniyor. Fuarda ışıklı çalışma tablası, termos hazneli tepsi ve kendini dezenfekte eden kapı kolu gibi icatlar var. Biri büyük diğeri küçük olmak üzere 2 kazanı bulunan çamaşır makinesi de az miktarda kıyafet yıkamak isteyenlere alternatif sunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x