Telsizde Büyük Panik!

Telsizde Büyük Panik!

02 Mart 2020 - 09:42

Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı Harekatı’nda rejime ait SU-24 tipi iki savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Rejim hedefleri SİHA ve Obüslerle tek tek vurulurken, Halep’teki askeri havaalanı kullanılmaz hale getirildi


Koral kör etti, F-16 ve SİHA'lar vurduİdlib’de 27 Şubat’ta 34 askerin şehit olduğu hava saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı operasyona Bahar Kalkanı Harekâtı adı verildi.


Böylece Suriye topraklarında Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı’nın ardından dördüncü askeri harekât başlamış oldu.


SİHA, top ve füzelerle İdlib ve Halep’in kırsalı ile Lazkiye’de kilit önemdeki hedefler ateş altına alındı. Aynı saatlerde, İdlib’in güneyindeki stratejik Maaret el Numan, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse bölgelerindeki noktalar çok namlulu roket sistemleri ve füzelerle hedef alındı.


Terör örgütü YPG’nin kontrolündeki Tel Rıfat yakınlarındaki Minnag Askeri Hava Üssü, Afrin’in Şereva ilçesi çevresindeki mevzileri ile rejimin Neyrab bölgesindeki hava üssü de ateş altına alındı; Neyrab askeri havalimanı kullanılmaz hale geldi.


Harekâta ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, “Bir SİHA’mızı düşüren hava savunma sistemi ile diğer iki hava savunma sistemi imha edilmiş, uçaklarımıza taaruz eden rejime ait iki adet Su-24 tipi uçak düşürülmüştür” bilgisini paylaştı. Düşürülen iki rejim uçağının TSK’ya ait F-16 tarafından vurulduğu belirtildi. Suriye rejiminin haber ajansı SANA da “Türkiye, iki Suriye savaş uçağını düşürdü. Pilotlar paraşütle yere indi” açıklaması yaptı.


HİZBULLAH LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Koral kör etti, F-16 ve SİHA'lar vurduTSK tarafından Halep ve İdlib bölgesinde gerçekleştirilen hava ve kara operasyonlarında son 24 saat içinde rejim ordusu ve müttefiklerinden 48 milis öldü. Bunlar arasında 11 rejim subayının yanı sıra Lübnan Hizbullahı örgütünden çoğu lider kadrosundan 14 üyesinin de yer aldığı öğrenildi.

MUHALİFLER 9 KÖYÜ ALDI
Koral kör etti, F-16 ve SİHA'lar vurduTSK’nın faaliyetlerinin ardından muhalif unsurlar da birçok cepheden saldırı başlattı. Muhalif grupların rejime büyük kayıp verdirdiği belirtiliyor. Muhalifler, rejim kontrolünde bulunan Hama kırsalındaki Ankavi, Kahira, Manara ve Tel zecren ile Idlib güneyindeki Hallube, Kukfin, Kefer avid, Sfuhen ve Fattere köylerini ele geçirdi.


REJİM HABERİ MUHALİFLERDEN ALDI
Koral kör etti, F-16 ve SİHA'lar vurduTSK’nın, iki Su-24 uçağı vurduğu anlarda pilotlara ulaşmak isteyen rejim telsizcisine yanıtı, muhaliflerin telsizcisi verdi.
Koral kör etti, F-16 ve SİHA'lar vurduAA’nın ulaştığı telsiz konuşması kayıtlarına göre, ilk olarak rejimin kontrol kulesi görevlisi, düştüğü yönünde bilgiler olan uçaklarla bağlantı kurmak için art arda anonslar yaptı.

TELSİZ KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI

Zehebi, Fıddı ve Riyah kodlarıyla seslenerek 3 uçağın havada olduğunu zanneden rejim görevlisinin anonslarının arasına muhaliflere ait uçak gözlemevinin telsizcisi girdi. Muhalif telsizci, “Vuruldu. Vuruldu. Vuruldu.” anonsu yaptı.

KORAL KÖR ETTİ F-16 VE SİHA VURDU
Koral kör etti, F-16 ve SİHA'lar vurduRejim radarında görünmemek için kendi radarını kapatan F-16 pilotu, HİK uçağından gelen görüntüyü kullanarak iki Su-24 uçağını düşürdü.

ASELSAN’ın ürettiği elektronik harp sistemi Koral’ın kör ettiği rejim hava savunma sistemleri, F-16 ve SİHA’lar tarafından imha edildi.


Koral kör etti, F-16 ve SİHA'lar vurduİdlib’de rejime ait iki Su-24 savaş uçağının nasıl düşürüldüğü ortaya çıktı. Bölgede görev yapan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı (HİK), rejime ait Su-24 savaş uçaklarının üslerinden kalktığını ve taarruzda olduğunu tespit etti.

HİK uçağı bu bilgiyi, harekât merkezi ve bölgede devriye görevinde olan F-16 savaş uçaklarına anında bildirdi. Bölgeye yönlendirilen F-16 savaş uçaklarından biri, düşman uçakları ve radarları tarafından tespit edilmemek için, kendi radarını kapattı.


HİK uçağı, bu F-16’nın bilgisayarına, kendi işlediği radar görüntüsünü aktardı. F-16 pilotu, ekranına düşen bu radar verisini kullanarak, orta menzilli havadan havaya atılan füzeyi (AMRAAM) ateşledi. “Savunmasanayist.com’un verdiği ve Milliyet’in teyit ettiği bilgiye göre, bu sayede F-16 pilotu SU-24 savaş uçaklarına fark edilmeden, iki uçağı da vurdu.”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x