TOKİ’DEN TURİZM ÇALIŞANLARINA MÜJDE!

TOKİ'DEN TURİZM ÇALIŞANLARINA MÜJDE!

TOKİ'DEN TURİZM ÇALIŞANLARINA MÜJDE!

24 Şubat 2018 - 15:30

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra turizm sektöründe çalışan emekçiler için de yeni projeler geliştirdiklerini belirterek, projenin ilk etabında Antalya'da 583 konut inşa edeceklerini, ilk etap için ihaleyi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Karaman’da OSB işçilerini, Bursa ve  Gaziantep'e basın mensuplarını, İzmir Çeşme’de turizm çalışanlarını kira öder  gibi ev sahibi yaptıklarını anımsattı.
rojelerden bir diğerini Antalya’da hayata geçirdiklerini aktaran  Turan, "Evi olmayan turizm sektörü çalışanları için yeni konutlar inşa edeceğiz.  Alt gelir grubu turizm çalışanları kira öder gibi ev sahibi olacak. 250 ila 400  lira taksitle ve bu bedeli evlerine taşındıktan sonra ödemek kaydıyla ev sahibi  yapacağız." ifadelerini kullandı.

Turan, konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi  yapmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, Toplu Konut İdaresi  olarak dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra turizm sektöründe  çalışan emekçiler için de yeni projeler geliştirdiklerini kaydetti.

Bu kapsamda Antalya’da bin 900 konuttan oluşan proje  geliştirdiklerini, projenin ilk etabında 583 konut inşa edeceklerini belirten  Turan, "İlk etap için ihaleyi gerçekleştirdik. 50 bin 40 metrekarelik alan  üzerinde tasarlanan projemiz, kültür tesisi ve diğer sosyal donatılarıyla yeni  bir yaşam merkezi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, TOKİ olarak artık, sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, mahalle  kültürünün oluşmasına imkan tanıyan projeler ürettiklerini, Antalya'ya inşa  edilecek projenin de mahalle kültürünü yansıtacağını bildirdi.

Ergün Turan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 3 tipte tasarlanan 13 blok olacak. Çocuk oyun alanı,  basketbol sahası, gazebo ve bitkilendirme gibi donatı ve peyzaj uygulamalarını  içeren konut alanı, görsel açıdan zenginlik sunan nitelikli yapısal ve bitkisel  peyzaj elemanlarıyla zenginleşecek. Turizm çalışanlarımızın sağlıklı bir sosyal  yaşam sürebilmesi için projemizi bütüncül bir yaklaşımla ele aldık. Projemizde  sosyal etkileşimi destekleyecek kültür tesislerini de inşa edeceğiz. Proje  kapsamında inşa edeceğimiz kültür merkezinde 8 atölye, kütüphane, sergi salonu,  fuaye alanı ve 260 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salon yer alıyor. Binanın  cephesinde yöresel ve geleneksel bir malzeme olan traverten kullanılırken, modern  çizgiyi de yansıtmak amacıyla alüminyum güneş kırıcıları tercih ettik.  Kullanıcıların odak noktası ve toplanma merkezi olarak tasarlanan tesisle, kültür  ve sanat üretimlerine katkı sağlanmasını amaçladık. Proje alanında yer alan cami  ise geleneksel ve modern çizgilerin harmanlandığı bir tasarım anlayışını  yansıtacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x