Transfer Haberleri!

Transfer Haberleri!

09 Mart 2019 - 11:55

Ara transfer dönemi bitse de kulüplerin arayışları sona ermedi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmak için şimdiden harekete geçerek fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. İşte üç büyükler ve diğer takımlardan dikkat çeken son dakika transfer haberleri...


Babic bombası


Beşiktaş'ın Domagoj Vida'nın yerine Kızılyıldız'dan Srdjan Babic’i transfer etmek istediği öğrenildi.

Sezon sonunda yüksek maliyetli isimlerden kurtulmak isteyen Beşiktaş’ın Domagoj Vida’yı satarak transfer bütçesi oluşturmak istediği konuşuluyor. Yeni stoper Isimat-Mirin ve sezon başında gelen Enzo Roco’dan memnun olunmayan ortamda yönetimin Kızılyıldız’ın 22 yaşındaki Boşnak stoperi Srdjan Babic’in peşine düştüğü iddia edildi. Monaco’nun yanı sıra Nice, Celtic ve Feyenoord’un da peşinde olduğu 1.95’lik dev için siyah-beyazlıların istekli takımlar arasında yer aldığı bildirildi.

Menajeri İstanbul'a çağrıldı


Fenerbahçe, Kopenhag formasıyla Danimarka ligini hallaç pamuğu gibi atan, müthiş sürati, bazuka gibi şutlarıyla rakip savunmaları ve kalecileri çaresiz bırakan Robert Skov için düğmeye bastı. Bu sezon Danimarka liginde 24 maçta 7'si frikikten olmak üzere 22 gol atan Robert Skov'un menajeri İstanbul'a çağrıldı.

Kabul etmedi


Galatasaray'da Sinan Gümüş'ün sözleşmesiyle ilgili yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı. Habere göre, sarı kırmızılı idareciler yıllık 650 bin Euro alan Sinan Gümüş'e yaklaşık 1 milyon euroya tekabül eden TL değerinde teklif yaptı fakat 25 yaşındaki oyuncu bu teklife sıcak bakmadı.

Fenerbahçe'de forvet harekatı


Fenerbahçe'de gelecek sezon için santrfor transferi büyük önem taşıyor. En az 2, eğer Soldado takımda kalmazsa 3 forvet alınacak. Comolli; Giroud, Samatta, Odion Ighalo gibi yıldız isimlerle ilgileniyor. 3 oyuncunun menajeri ile de temasa geçildiği öğrenildi. Samatta ve Ighalo'nun takımlarıyla sözleşmeleri olduğu satın alma opsiyonlu kiralama seçeneğinin bu futbolcular için uygulanabileceği de gelen haberler arasında.

Nabız yoklanıyor


Trabzonspor’dan Celta Vigo’ya 6 milyon Euro karşılığında transfer olan Okay Yokuşlu da, Terim’in ön libero için düşündüğü isim. 24 yaşındaki futbolcunun transferi, gündemdeki diğer iki oyuncuya göre daha zor görünüyor. Takımında 19 maçta 1277 dakika forma şansı bulan Okay için nabız yoklanacak ve gerekirse kiralama formülü devreye sokulacak.

İki iddia birden


Fenerbahçe'nin Boca Juniors'un 28 yaşındaki Kolombiyalı sol beki Frank Fabra'yı düşündüğü bildirilirken Liverpool'un 26 yaşındaki İspanyol oyuncusu Alberto Moreno'nun da gündemde olduğu ortaya çıktı.

Yeni sözleşme yok


Kartal'da 2019-2020 sezonunda büyük oranda bir değişim beklenirken, Siyah-Beyazlı forma ile yollarını ayıracak isimler arasına Adriano'nun da katılacağı öğrenildi. 3 sezondur Beşiktaş formasını giyen Sambacı, bu sezon 1 milyon 850 bin Euro garanti para kazanıyordu. Yönetimin, 34 yaşındaki futbolcunun yerine kadroya daha genç isimler katmak istediği, bu nedenle de Adriano'nun menajeri ile bir görüşme yapılarak gelecek sezon için Brezilyalı futbolcunun kadroda düşünülmediği bildirildi.

Görüşme masasına


Fenerbahçe sözleşmesi devam eden bazı futbolcularla yollarını ayırmak ya da indirime gitmek istiyor. Comolli, Frey ile birlikte Alper'in menajeri ile görüşecek. Fransız Valbuena için de pazarlığa oturacak.

Galatasaray istiyor


Fatih hocanın en beğendiği yerli futbolculardan biri olan Deniz Türüç de, bu kez çok daha ciddi şekilde Galatasaray’ın radarına girdi. 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun bonservisi için, kulübü Kayserispor’a maksimum 3-4 milyon Euro seviyesinde bir teklif yapılacak. Cim Bom, Alanya’nın yıldızı Emre Akbaba’yı da 4 milyon Euro’luk bir bonservis ödemesiyle kadrosuna katmıştı. Deniz’in 2020’ye kadar sözleşmesi var. Ancak oyuncunun büyük bir takımda oynama isteği, Galatasaray’ın elini güçlendiriyor.


Carevic iddiası


Galatasaray, Barcelona forması giyen ve geleceğin süper yıldızları arasında gösterilen Karadağlı kaleci Lazar Carevic’i transfer ediyor.

Lazio talip


Beşiktaş'ta Gary Medel'in takımdan ayrılmak istediği belirtildi. Şilili futbolcunun yeni adresinin de belli olduğu öne sürüldü. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2017 yılında Inter'den Beşiktaş'a transfer olan tecrübeli orta saha oyuncusunu İtalyan Ligi ekiplerinden Lazio'nun istediği öğrenildi. Yeniden Çizme'ye dönmeye sıcak bakan Gary Medel için Siyah-Beyazlı yönetimin de onay verdiği bildirildi. Beşiktaş ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki futbolcu, siyah beyazlı takımda bu sezon 29 resmi maçta forma giydi.

Indio sürprizi


Fenerbahçe'de son dakika haberi... Önümüzdeki sezon şampiyonluk için güçlü bir kadro kurmaya hazırlanan Fenerbahçe'yle ilgili olarak Portekiz basınından flaş bir transfer iddiası geldi. Sarı-Lacivertliler'in Boavista'da kiralık olarak forma giyen Matheus Indio'yla ilgilendiği öne sürüldü

Flaş iddia


Galatasaray, Eintracht Frankfurt'ta kiralık oynayan Kevin Trapp'la ilgileniyor. Bonservisi PSG'de olan Alman kalecinin sözleşmesi 2020'de bitecek.

Skrtel'le anlaşılamadı


Fenerbahçe'de sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Slovak savunma oyuncusu Skrtel'in durumu belirsizliğini koruyor. Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe yönetimi yıldız futbolcuya 2,8 milyon Euro garanti ücretini 2 milyon Euro'ya düşürmesini talep etti ve 1 yıllık sözleşme önerdiği öne sürüldü. Ancak Slovak yıldızın 1 yıl değil 2 yıllık teklif istemesi üzerine görüşmelerin tıkandığı öne sürüldü.

Onyekuru'nun yerine


Galatasaray'da gelecek sezonun transferleri için scout ekibi çalışmalarını devam ettiriyor. Sarı kırmızılılar için gündeme gelen son ismin Taiwo Awoniyi olduğu iddia edildi. Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Onyekuru ile yola devam etmeme kararı alan Galatasaray, bonservisi Liverpool'da olan Taiwo Awoniyi ile ilgileniyor. Belçika Ligi'ne Mouscron'da kiralık olarak forma giyen Nijeryalı hücum oyuncusu için sarı kırmızılıların takipte olduğu iddia edildi.

Fluminense yolunda


Aldığı yüksek ücret nedeni ile gelecek sezon gönderilmesi gündeme gelen Mariano için Fluminense iddiası gündeme geldi. Sezon içerisinde sık sık sakatlanan ve inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Mariano'nun ülkesine dönmesi gündemde. Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Mariano'nun menajeri oyuncunun 2009-2012 yılları arasında formasını giydiği Fluminense ile transfer görüşmelerine başladı.

Anderlecht peşini bırakmıyor


Devre arasında Ozan Kabak’ın Stuttgart’a 11 milyon euroya transfer olduğu sıralarda, Anderlecht’in ciddi olarak ilgilendiği Yunus Akgün’ün transferi son anda rafa kalkmıştı. Belçika kulübü, 18 yaşındaki kanat oyuncusu için 3.5 milyon euroluk teklifte bulunmuş, ancak tercihini başka bir futbolcudan yana kullanınca anlaşma gerçekleşmemişti. Anderlecht’in, Yunus’a olan ilgisinin devam ettiği öğrenildi. Genç oyuncunun menajeriyle bazı görüşmeler yapıldığı, sezon sonunda Galatasaray’a yine 3.5-4 milyon Euro seviyesinde bir teklif yapılacağı bildirildi. 

Ribery'yle ilk görüşme


Bayern'in eski futbolcularından olan ve Avustralya ekibi Western Sydney Wanderers'ı çalıştıran Markus Babbel, The Sydney Morning Herald gazetesine yaptığı açıklamada Ribery ile temasa geçtiğini söyledi. Babbel, "Ribery'e eğer daha çok para kazanmak istiyorsan Katar'a ya da başka bir yere ancak bir rock yıldızı olmak istiyorsan Avustralya'ya gelmelisin dedim." ifadelerini kullandı. Alman hoca, Ribery'nin henüz bu konuda karar vermediğini ancak kendisinin Avustralya'ya geleceğine inanmadığını söyledi. (Fanatik)

Galatasaray düğmeye bastı


Yeni sezonda orta alan ve kanatlarda önemli bir revizyona gitmepi planlayan Galatasaray'dan çok flaş bir hamle geldi... Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe'nin de cok ciddi bir şekilde ilgilendiği Porto'lu Yacine Brahimi için düğmeye bastı. Piyasa değeri 26 milyon Euro olan Cezayirli yıldızın sözleşmesi sezon sonu bitecek.
 

Ali Ece'den teknik direktör önerisi


Şenol Güneş'in A Milli Takım Teknik Direktörü olmasının kesinleşmesinin ardından Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı konusu da tartışılmaya başladı. Fanatik Gazetesi yazarı Ali Ece, Tivibu spor'da yayınlanan 'Ters Köşe' programında "Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yerine gelecek isim yerli mi yabancı mı olsun?" sorusunu yanıtladı. Beşiktaş'ta teknik direktör olarak yardımcı antrenör Guti ve Sergen Yalçın'ın adı anılıyor. İki isim üzerinden konuşan Ali Ece, "Guti Türkiye'de hem oynadı, hem çalıştı. Türkiye'de ne yapılıp ne yapılmaması gerektiğini biliyor" dedi. Ali Ece, Sergen Yalçın ya da Guti'nin Beşiktaş'ı çalıştırabileceğini ifade etti.
 

Galatasaray'la anlaştı


Sezon sonunda Mariano'yu satmayı planlayan Aslan'ın radarına Sivasspor'un başarılı sağ beki Douglas takıldı. Barcelona'dan kiralık gelen Brezilyalı oyuncu, Haziran'da serbest kalacak. Süper Lig'de 2 gol-6 asist ile dikkat çeken ve Beşiktaş'ın da istediği Douglas'ın sarı-kırmızılı yöneticilerle prensipte anlaştığı öğrenildi.

20 milyon euro


Marcao ile Atletico Madrid'in ilgilenmesi Galatasaray'ı da harekete geçirdi. Fatih Terim'in özellikle sol ayaklı olması sebebiyle bırakmak istemediği Marcao için 20 milyon Euro bonsevis bedeli belirlendiği ve bu rakamın altındaki hiçbir teklifin kabul edilmeyeceği öğrenildi.

Tolga Zengin pes etmedi


Beşiktaş'ın kadro dışı kalan tecrübeli kalecisi Tolga Zengin'den sürpriz bir hamle geldi. Tolga Zengin, teknik direktör Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda yönetim tarafından nedeni bilinmeyen bir şekilde kadro dışı bırakılmıştı. Tolga Zengin, daha önce birlikte çalıştığı 3 sezon siyah beyazlı takımda kaleci antrenörlüğü yapan İspanyol antrenör Jose Sambade'yi İstanbul'a getirdi. Tolga, tüm masraflarını karşıladığı kaleci antrenörü ile özel çalışmalar yapacak. Bu arada Fulhamm, Kitchee ve Beşiktaş'ta kaleci antrenörlüğü yapan Jose Sambade'nin Tolga'yı maç oynamış gibi özel programla hazırlayacağı ve refleks, reaksiyon, cesaret, güç esneklik ve özgüven konusunda yoğun eğitim vereceği vurgulandı.

Avantaj Fenerbahçe'de


Manchester United ile sözleşmesi bitecek olan Juan Mata için Fenerbahçe ile birlikte Valencia ve Sevilla devreye girdi. İngiliz basını, Mata transferinde Fenerbahçe'nin bir adım önde olduğunu yazdı. Fenerbahçe'nin yaklaşık 2 aydır ilgilendiği Juan Mata için diğer iki İspanyol kulübünden daha cazip bir teklifle geldiği de haberde yer aldı.

Gaitan'la anlaşma tamam


Gelecek sezon hedefi şampiyonluk olarak belirleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına da erken başladı. Sarı-lacivertliler, 2019- 20 öncesi listesine aldığı isimler arasında ilk imzayı Nico Gaitan'a attıracak. Dalian Yifang ile olan sözleşmesi şubat ayında bittiği için Çin ekibine tazminat ödemek istemeyen Fenerbahçe, ara transferde görüşmeleri sonlandırmak zorunda kalmıştı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın gelecek sezonun kadrosunda görmek istediği Gaitan ile temaslarını sürdüren sportif direktör Comolli'nin tüm konularda anlaşma sağladığı öğrenildi.

Giden gidene


Şenol Güneş’i milli takıma gönderen ve yeni hoca arayışlarına koyulan Beşiktaş’ta Roma’dan 10 milyon Euro’luk teklif alan Vida kesin olarak elden çıkarılacak. Siyah beyazlı kulüpten yıllık 3 milyon euro alan Hırvat stoper Serie A devine gitmeye hazırlanıyor.

Galatasaray'a müjde


La Liga takımlarından Atletico Madrid, sezon sonunda Porto'dan Alex Telles'i transfer etmek için harekete geçti. Galatasaray ise İspanya'dan gelecek haberi bekliyor. İspanyol AS gazetesinin haberine göre Atletico Madrid, Alex Telles için sezon sonunda Porto'ya 40 milyon Euro teklifte bulunacak. Alex Telles'i 6,5 milyon euroya Porto'ya satan Galatasaray, yıldız ismin satışından pay alacak. İki kulüp arasındaki anlaşmaya göre Galatasaray, Telles'in satışından elde edilecek karın %10'unu sahip olacak. Porto, Galatasaray'dan 6.5 milyon euroya aldığı Telles'i 40 milyon euroya Atletico Madrid'e satarsa, 33.5 milyon euro kar elde etmiş olacak. Anlaşma gereği bu kârın yüzde 10'u Galatasaray'ın olacak. Bu durumda sarı-kırmızılı takımın kasasına 3.5 milyon euro girecek.

Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya


Borussia Dortmund'un 19 yaşındaki yıldız futbolcusu Hüseyin Bulut, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dikkatini çekti. Genç ve yetenekli futbolcuları kadrolarına kazandırmak için özellikle Almanya’ya yönelen 3 büyükler buradaki futbolcuları takip ederken, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ağına takılan Hüseyin Bulut’un iki ezeli rakibi karşı karşıya getirdiği öğrenildi. Alman pasaportu olduğu için Türkiye Genç Takımları’nda resmi maçlara çıkamayan Hüseyin Bulut müthiş yeteneğiyle kendisini izleyenleri büyülerken, geçtiğimiz günlerde Stuttgart alt yapısından keşfedilip Fenerbahçe’ye transfer edilen Okan Turp için hiçbir özveriden kaçmayan Damien Comolli’nin Hüseyin için de elini çabuk tutacağı ifade edildi.

Onyekuru'nun yerine...


Henry Onyekuru'nun sezon sonunda Everton'a dönecek olması nedeniyle bu bölgeye yönelik arayışlar sürüyor. Öne çıkan oyuncu ise Slovan Bratislava formasını giyen Moha. Fas asıllı İspanyol oyuncu, Slovak ekibinde üst düzey bir performans ortaya koydu. Bu sezon forma giydiği 26 maçta, 11 gol atıp, 15 de asist yapınca Slovenya'da tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

30 milyon euro'luk iddia


İngiliz basını Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Eljif Elmas’a Premier Lig’den teklif olduğunu yazdı. Leicester City’nin yeni teknik patronu Brendan Rodgers’ın gelecek sezon güçlü bir kadro kurmak için harekete geçtiği ve listesinde yer alan isimlerden birisinin de Fenerbahçe'nin Makedon oyuncusu Eljif Elmas olduğu belirtildi. Eljif’in Liverpool, Real Madrid, Tottenham, Bayern Münih ve Juventus gibi kulüplerin de radarında yer aldığı, yarışta öne geçmek isteyen Leicester’in 30 milyon euroluk bir bütçeyi bu transfere ayırdığı ileri sürüldü.

Gözden düştü


Sezon başında Akhisar'dan transfer edilen Ömer Bayram gözden çabuk düştü. Beklentilerin altında kalan ve Emre Taşdemir'in gelişi sonrası 3. sol bek pozisyonuna düşen milli futbolcu ile yollar ayrılacak. Ömer'in kiralık olarak gönderilmesi düşünülüyor.

Karius'un gitmesi bekleniyor

Siyah-Beyazlılar’ın sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’dan 2 yıllığına kiraladığı Loris Karius, Beşiktaş’ta ortaya koyduğu istikrarsız görüntü sebebiyle beklentilerin altında kalmıştı. Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt’un, menacerler aracılığıyla Karius’u kadrosuna katmak için çalışma başlattığı ortaya çıktı. Loris Karius’un da sezon sonunda başka bir kulübe transfer olmaya sıcak baktığı konuşuluyor.

Fabri haber bekliyor

Kartal, sezon başında kiraladığı Karius’tan beklediği performansı alamadı. Alman file bekçisini geri gönderecek olan Siyah-Beyazlı yöneticiler, Fulham’da forma giyen Fabri için devreye girecek. Liverpool ile yapılan anlaşma gereği, Karius'un 2 yıl sonunda 8 milyon euroya zorunlu satın alma opsiyonu var. Bu opsiyon ancak Karius geri dönmek isterse ortadan kalkacak. Bir yanda Karius ile görüşen yönetim, Fabri için de görüşmelere başladı. Küme düşme potasında yer alan Fulham, kurtulamazsa, İspanyol kalecinin transferi kolaylaşacak.


Feghouli kararını değiştirdi


Geçen sezon başında 4 milyon 250 bin Euro bonservis karşılığında West Ham United'dan transfer edilen Sofiane Feghouli, 5 yıllık imza atmıştı. 3 milyon 850 bin euro garanti ücret alan Feghouli'nin sözleşmesinde KAP'a bildirilmeyen önemli bir detay var. Cezayirli oyuncu sezon sonunda sadece Körfez ülkeleri (Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri) için geçerli 4 milyon 250 bin Euro'luk çıkış opsiyonuna sahip. Son dönemde Belhanda ile birlikte takımı sırtlayan Feghouli, sarı-kırmızılı yetkililere, "Ben Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi oynamak için geldim. Ayrılmayı düşünmüyorum. Mutluyum'' diyerek sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayacağını iletti.

Bir garip transfer

Sezon başında Fenerbahçe'den Al Ahli'ye transfer olan Josef de Souza, 3 aylığına Brezilya ekiplerinden Vasco da Gama'ya kiralık olarak gitti. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Brezilyalı, resmi maçlarda forma giyemeyecek; iyileşirse antrenmanlara katılacak.

Tetteh ile Diagne'nin performansları düştü


Uzun bir süredir Galatasaray'ın transfer gündeminde olan Sparta Prag'ın golcüsü Benjamin Tetteh, Çekya'da şu sıralar en çok konuşulan futbolcuların başında geliyor. 21 yaşındaki futbolcunun son maçlarda gösterdiği kötü performans ise Çekya'da büyük eleştirilere neden oldu. Çek basını, çıktığı son 4 karşılaşmada 1 kez fileleri sarsabilen Tetteh'in kötü performansının arkasında Ocak ayında transferinin gerçekleşmemesi olabileceği görüşünde.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x