Trump’ın Mektubuna İlk Yorum!

Trump'ın Mektubuna İlk Yorum!

17 Ekim 2019 - 16:33

ABD Başkanı Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği, Suriye'ye yönelik herhangi bir operasyonun başlatılmaması çağrısını içeren mektup, Kremlin Sözcüsü Peskov'a soruldu. Peskov mektubun diline ilişkin olarak, "Bu tip bir dil kullanımına devlet liderlerinin yazışmalarında pek rastlamazsınız. Hiç alışık olunmayan türde bir mektup" dedi


Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı gün ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği ortaya çıkan mektup için Kremlin'den de yorum istendi.
Dili bakımından Trump için dahi ‘yeni bir seviye’ olan mektup Erdoğan'a hitaben, "Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım" gibi ifadeler içeriyordu.

Kremlin Sözcüsü Peskov sorulması üstüne sızdırılan mektup hakkında, böyle bir dil kullanımına devlet liderlerinin yazışmalarında nadiren rastlanacağı, bunun son derece olağandışı bir mektup olduğu yorumunda bulundu.

‘HAREKAT, SOÇİ’DE YAPILACAK GÖRÜŞMELERİN BAŞLICA GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİSİ OLACAK’

Kremlin Sözcüsü, Türk lider Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 22 Ekim'de Soçi'de yapacağı görüşmeye ilişkin olaraksa, "Suriye'nin kuzeydoğsundaki durum Barış Pınarı Harekatı nedeniyle nedeniyle gergin. Bu da salı günü Soçi'de yapılacak görüşmelerin başlıca gündem maddelerinden birisi olacak" dedi.
Rusya'nın, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı neticesinde Suriye'nin kuzeydoğusunda oluşan mevcut durumla ilgili endişeleri olduğunu, bunun da Soçi'deki görüşmelerin odağında yer alacağını söyledi.
"Devlet Başkanımız (Vladimir) Putin, (Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la) kısa bir süre önce yapılan telefon görüşmesinde söz konusu operasyonun olası insani neticeleri hususundaki endilşelerini dile getirmişti" diye devam eden Kremlin Sözcüsü, "Pozisyonumuz herkesin malumu, bu pozisyonda herhangi bir değişiklik de gerçekleşmiş değil" ifadelerini kullandı.

Peskov ‘Rusya'nın, Türk güçlerinin Suriye sınırının en fazla 10 kilometre içerisine girebileceği yönünde görüş bildirmesine rağmen, Türk güçlerinin sınırın 30 kilometre derininde konuşlandığı; bunun Erdoğan'ın Rusya'ya kulak asmadığı anlamına gelip gelmediği’ sorusu karşısında ise şunları söyledi: “Soruyu bu biçimde şekillendirmek anlamsız, mesele 30 km ya da 10 km değil. Görüşmelerde ele alınacak meseleler mevcut, söz konusu görüşmeler de salı günü Soçi'de yapılacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x