Trump, IŞİD Militanlarını Gözetimi Altına Aldı!

Trump, IŞİD Militanlarını Gözetimi Altına Aldı!

10 Ekim 2019 - 08:43

Alexanda Kotey ve El Shafee Elsheikh adlı IŞİD militanlarının Irak'a sevk edildiği öğrenildi

Amerikan basınında yer aldığı habere göre , Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında kalan bölgede, Kürt güçlerin kontrolündeki cezaevlerinde tutuklu bulunan yaklaşık 40 üst düzey IŞİD militanının, harekat öncesi bölgeden çıkarılarak ABD gözetimine alındığını duyurdu.

ABD'li yetkililer, bu adımın, IŞİD militanlarının Kürt gözetimindeki cezaevlerinden kaçmalarını engellemek için yapıldığını ifade etti.

Bu IŞİD'liler arasında ABD'li ve Batılı rehinelerin infazından sorumlu tutulan ve Beatles adı verilen hücreden iki militanın da bulunduğu belirtildi. Alexanda Kotey ve El Shafee Elsheikh adlı IŞİD militanlarının Irak'a sevk edildiği öğrenildi.

ABD Başkanı Donald Trump da Çarşamba günü yaptığı açıklamada "Bazı en tehlikeli IŞİD savaşçılarını bölgeden çıkarıyoruz" demişti.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump: Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolu kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 DEAŞ militanını gözetimine aldı ve Suriye'den çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü.

https://twitter.com/realDonaldTrump

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x