Trump’tan Flaş Karar!

Trump'tan Flaş Karar!

18 Mayıs 2019 - 10:15

ABD Başkanı Donald Trump Japonya ve AB ülkelerinden otomobil ve otomobil parçası ithalatına getirilmesi planlanan ek vergilerle ilgili kararını 6 ay erteledi. ABD basını Trump'ın ticaret savaşında şimdilik yeni bir cephe açmak istemediğini ifade etti

ABD Başkanı Donald Trump Avrupa Birliği ve Japonya'dan ithal edilen otomobil ve otomobil parçalarına ek vergi getirip getirmeme kararını 6 ay ertelediğini açıkladı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Trump'ın ABD Ticaret Bakanlığı'nın Amerikan otomotiv endüstrisini korumaya yönelik verdiği tavsiyelerle ilgili bir karara varması talep edildi. Trump ise bu kararı i çin 180 gün beklemeyi tercih etti. ABD Ticaret Bakanlığı söz konusu ek tarife tavsiyesini 'ulusal güvenlik' gerekçesiyle vermişti. 


DAHA ERKEN DE KARAR ALABİLİR

Erteleme kararı 'azami' 180 gün şeklinde alındı. Yani yasal olarak AB ve Japonya'dan otomotiv ithalatına daha yakın bir tarihte ek vergi getirilmesinin önünde bir engel bulunmuyor. İki gün önce ABD basınında Trump'ın bu konudaki kararını erteleyebileceğini belirten haberler yer almıştı. Söz konusu haberlerde Trump'ın Çin'le yürüttüğü ticaret savaşı kızışırken yeni bir cephe açmak istemediği ifade edilmişti.


OTOMOTİV DEVLERİ KARŞI

Trump, Ticaret Bakanlığı'nın teklifini uygulamaya koysaydı Japonya ve AB'den ithal edecek otomobil ve parçalarına yüzde 25 gümrük vergisi gelecekti. General Motors , Volkswagen ve Toyota gibi otomotiv devleri Beyaz Saray'ın böyle bir karar alması durumunda en büyük zararı yine Amerikan otomotiv endüstrisinin göreceği uyarısında bulunmuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x