TSK’dan son dakika Afrin açıklaması...

TSK'dan son dakika Afrin açıklaması...

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3347 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Son dakika habere göre, operasyonda TSK ve ÖSO güçlerinin, Afrin merkeze 1,5 kilometre mesafede olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, Afrin'in merkezine yapılacak operasyonla ilgili "Emin adımlarla yürüyoruz. Afrin'e giriyoruz" demişti.

12 Mart 2018 - 11:23 - Güncelleme: 12 Mart 2018 - 11:26

TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 52'nci güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 56'sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 347 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıyeten TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin'e 1,5 yaklaştı.

K1

4 KÖY DAHA ALINDI

Batı cephesinde yer alan Cinderes'in kuzeyindeki Zindikan, Kila ve Kumuş Burç köyleri bu sabah YPG'den alındı.

50 KİRPİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı 52’nci gününde sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi devam ediyor. Afrin kent merkezinin kuşatılması için Fırat Kalkanı bölgesinden 50 araçlık mayına dayanıklı kirpi de Suriye’ye sevk edildi.

K2

HEDEFLER ÇNRA İLE VURULDU

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, sınırda konuşlu birliklerde bulunan ÇNRA’ların ateşlenmesi sırasında çekilen görüntüleri, Twitter hesabından "Rabbimize ettiğimiz dualarımız, Afrin kapılarına dayanan kahramanlarımız için" notuyla paylaştı.

5aa60205d3806c1e809c26e8

TERÖRİSTLER BÖYLE VURULDU

erör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan ATAK helikopterlerinin, Afrin kırsalında zeytin ağaçlarının bulunduğu arazide gizlenmeye çalışan teröristleri etkisiz hale getirilme anının görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, zeytin ağaçlarının bulunduğu arazide gizlenmeye çalıştıkları tespit edilen teröristlerin, ATAK helikopterini fark edince bulundukları yerden kaçarlarken yoğun bir şekilde ateş altına alınarak etkisiz hale getirilmeleri yer alıyor.

5aa6016bd3806c1e809c26d5

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x