TSK Kritik Noktaya Ulaştı!

TSK Kritik Noktaya Ulaştı!

14 Ekim 2019 - 11:04

Barış Pınarı harekâtının beşinci gününde kritik önemdeki M-4 karayolunda da kontrol sağlandı. Harekâtta 30-35 kilometre derinliğe inilirken M-4 karayolunun kontrolüyle teröristler bu güzergâhtaki ikmal yolunu da kaybetmiş oldu. Önceki gün Resulayn’a girilmesinin ardından harekâtın önemli hedeflerinden Tel Abyad ilçe merkezi kuşatıldı, birçok semt ve mahallesine girildi

Barış Pınarı harekâtında önceki gün Resulayn meskûn mahalini ele geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dün beşinci günde de önemli bir hedefe daha ulaştı.

TSK ve destek verdiği Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurları Tel Abyad ilçe merkezini kuşatarak pekçok semt ve mahalleye girdi. TSK, harekâtın bir başka hedefi olan bölgede 30-35 kilometre derinliğe inmeyi de başardı.

ÖNCE M-4 AÇIKLAMASI

İlk haber Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Hürriyet'ten Uğur Ergan ve Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre bakanlık dün saat 15.41’de Twitter hesabından zırhlı araç içinde TSK personelini ve daha sonra personelin bir meskun mahale girişini gösteren videonun ekli olduğu açıklamasında, Halep’ten Kamışlı’ya kadar uzanan ve harekât alanı içinde büyük öneme sahip M-4 karayolunda kontrolün sağlandığını duyurdu.


Açıklamada, “Barış Pınarı harekâtı kapsamında başarıyla icra edilen operasyonlar neticesinde, 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı” denildi. M-4 karayolunun ele geçirilmesi sonrası başta Tel Abyad-Resulayn arası olmak üzere bölgede bu yol güzergâhındaki meskûn mahaller arasındaki tüm ikmal yolunun kontrolü TSK’ya geçti. TSK’nın bu güzergâh üzerinde kontrol noktaları kurması da bekleniyor.

20 DAKİKA ARAYLA


M-4’te kontrolün sağlanmasından yaklaşık 20 dakika sonra Tel Abyad şehir merkezinin kuşatıldığı ve pekçok semtine mahallesine girildiği açıklandı.
Edinilen bilgiye göre Tel Abyad, önceki gece ve dün gün boyu Fırtına obüsleri, top ve çok namlulu roketatarla yoğun şekilde bombalandı. Terör örgütünün karargâh olarak kullandığı bazı binalar yerle bir edilirken, komandolar ve SMO unsurları doğu, batı ve güney istikametinden kente doğru yönelerek dış mahallelere ulaştı. Komando ve SMO’nun atağa geçmesinden önce, Türk topçusu bazı bölgelere teröristlerin görüş mesafesini sıfıra indirmek için yoğun dumana neden olan ‘körletme atışları’ da yaptı.


Yoğun bombardımandan bir süre sonra SMO unsurları ilçe merkezinin yakınlarına kadar ulaştı. Batı kesimleri terör örgütünden temizlenip YPG/PKK’nın sözde asayiş merkezi ele geçirilirken, ilçe merkezinin girişinde, doğu ve güney kesimlerinde ise SMO ve terör örgütü PYD/YPG arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında ilçeden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Bir grup teröristin merkezdeki postane binasına kaçtığı ve buradan ateş açtığı öğrenildi. TSK ve SMO unsurları buradaki teröristleri etkisiz hale getirdi. SMO askerlerinin arama tarama çalışmalarına ve kaçan teröristlerin de kırsalda takibine başlandığı bildirildi.


JETLER VE TANKLAR DA VURDU


Önceki gün sınırın sıfır noktasına TIR’larla getirilen tank ve diğer ağır zırhlı-paletli araçlar da sınırı geçerek, Tel Abyad merkezinde daha önce özel kuvvetler ve istihbarat unsurlarının belirlediği noktalara atışlar yaptı. Sabah saatlerinde ilçenin çevresinde keşif uçuşu yapan Türk jetleri de öğleden sonra güneybatıda Ayn İsa’yı havadan bombaladı. Kenar mahallelerde bu gelişmelerden önce ilçenin güneydoğusunda Tel Abyad ile Resulayn arasında kritik öneme sahip Suluk beldesi teröristlerden temizlendi. Tel Abyad’ın batısındaki Ayn el Arap (Kobani) ile güneydeki Ayn İsa arasındaki yolun da SMO tarafından kesildiği öne sürüldü.


YER YER ÇATIŞMALAR


Önceki gün ele geçirilen Resulayn merkezinde kalan teröristlerle yer yer meskûn mahalde sıcak çatışmalar yaşandı. Mehmetçik ile SMO unsurları bazı sokak aralarında kontrol noktaları oluştururken, uygun görülen yerlerde geçici üslenme pozisyonuna geçilmesi için de temizliğe devam edildi. Bu kapsamda sokak ve caddelere daha önce döşenen mayın ve patlayıcılar da temizlendi. Resulayn’ın düşmesinin ardından kentin sanayi bölgesi ile güney taraflarına kaçarak buralarda mevzi oluşturmaya çalışan terör hedefleri ile yine güney bölgesinde tespit edilen 7 keskin nişancı noktası gün boyunca top atışlarıyla vuruldu.


2 BİN 489 ATIŞ


İletişim Başkanlığı dün sabah itibarıyla harekâtın başından bu yana terör örgütü hedeflerine 2 bin 489 top ve tank atışı yapıldığını bildirdi. Yerel kaynaklar, Resulayn’ın güneyindeki El Duvaya baraj bölgesinin de teröristlerden alındığını ileri sürdü. Polis Özel Harekât (PÖH) ile Jandarma Özel Harekât (JÖH) ekipleri de sınır hattında sızmalara karşı görev almaya başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x