"Tüm Milletimize Çağrı Yapmak İstiyorum"

"Tüm Milletimize Çağrı Yapmak İstiyorum"

11 Şubat 2019 - 08:49

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken binanın çevresinde bulunan riskli 8 binanın en kısa sürede yıkılacağını açıklamıştı. Saat 19.00 itibariyle bu binaların yıkımına başlandı

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına başlandı.

Çökme tehlikesi olduğu için daha önce boşaltılan binadan, itfaiye asansörü ile apartman sakinlerinin sadece değerli eşyalarını almalarına belirli bir süre imkan verilmişti. Yıkım için gerekli araçlar alana getirilerek, enkaz alanı tamamen boşaltıldı ve güvenlik anonsları yapıldı. Daha sonra başlayan yıkım çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir süre takip etti.   

Kurum, akşam saatlerinde, çöken bina çevresindeki 10 apartmanın analiz edildiğini ve 8'inin yıkımına karar verildiğini açıklamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken binanın çevresinde bulunan riskli 8 binanın en kısa sürede yıkılacağını açıklamıştı. Saat 19.00 itibariyle bu binaların yıkımına başlandı.

Bakan Kurum şunları söylemişti:

İlgili bakanlıkların gerekli soruşturmaları başlattığını açıklayan Bakan Kurum, "Kullanılan demirde dayanım noktasında eksiklikler var" dedi. Kurum açıklamasında, "Tüm milletimize buradan çağrı yapmak istiyorum, riskli binaları varsa bunların tespitlerini yapsınlar. Devletimiz, Bakanlığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde gerekli her türlü desteği zaten yapıyor, yapmaya da devam edecek." ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise 21 kişinin vefat ettiğini 14'ü yaralı 35 kişiye ulaşıldığını bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x