Turhal Şeker Fabrikası İhalesi’nde Kazanan Belli Oldu

Turhal Şeker Fabrikası İhalesi'nde Kazanan Belli Oldu

16 Nisan 2018 - 16:01 - Güncelleme: 16 Nisan 2018 - 16:56

Bugüne kadar 14 şeker fabrikasından 4'ünün satış ihalesini tamamlayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bugün de Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesini gerçekleştiriliyor.Turhal Şeker Fabrikası ihalesini 569 milyon TL'lik teklifle Kayseri Şeker kazandı

İhaleler bugün saat 14:30'da Erzurum şeker fabrikasıyla başladı. İhaleye iki firma katıldı. Doğuş Gıda Yiyecek ihaleye gelmedi, ancak teklifini gönderdi. İhale 211 milyon lirayla başladı, ancak MBM Enerji Enerji bu rakamı duyunca ihaleden çekildiğini açıkladı.

Turhal'ı Kayseri Şeker aldı
Turhal şeker fabrikası ihalesinde Bilgi Gıda, Kayseri Şeker, Albayrak Turizm, Doğuş Gıda ve MBM teklif verdi.
İhale 325 milyon TL teklifle başladı. Teklifin ardından ihalede birinci tura geçildi ve ardından Bilgi Gıda ihaleden elendi. 471 milyonla açık artırmaya geçilen ihaleden Albayrak ve Doğuş Gıda çekilme kararı aldı. Bu gelişmenin akabinde Kayseri Şeker ihaleyi 565 milyona çıkardı. Teklifin ardından MBM mola istedi. Molanın ardından Kayseri Şeker, 569 milyon TL'lik teklifle ihalenin kazananı oldu.

5 Fabrikanın İhalesi Bitti
Bor Şeker Fabrikası'na 336 milyon, Yozgat'a 275 milyon lirayla Doğuş Gıda; Kırşehir'e 330 milyon lirayla Tutgu Gıda; Çorum Şeker Fabrikasına da 528 milyon lirayla Safi Yakıt en yüksek teklifi veren olmuştu. Kayseri Şeker'in Turhal'ı 569 milyon TL'ye almasıyla sonuçlanan ihale sayısı 5'e yükseldi.

Sırada Onlar Var
18 Nisan'da Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş Fabrikaları ile teklif verme süreleri uzatılan Erzincan ve Kastamonu Fabrikaları için teklifler alınacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x