Türk Heyeti Yeni Zelanda’da!

Türk Heyeti Yeni Zelanda'da!

17 Mart 2019 - 10:30

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında yaşanan ve 50 Müslümanın şehit olduğu hain saldırının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da içinde yer aldığı Türk heyeti, 19 saat 45 dakikalık yolculuğun ardından Christchurch Havalimanı'na indi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde yaşanan kanlı saldırıda yaralanan Türk vatandaşı Zekeriya Tuyan’ın babası Ahmet Tuyan ve kardeşi Yahya Tuyan ile Türk basın mensuplarını taşıyan resmi uçak Yeni Zelanda'ya indi. İstanbul'dan direk Christchurch kentine havalanan uçak, 19 saat 45 dakika sonra Türkiye saatiyle 08.40'da havalimanına iniş yaptı.
 

BİRÇOK GÖRÜŞME YAPILACAK

Türk heyetiyle birlikte Christchurch'e giden Habertürk muhabiri Çetiner Çetin, Yeni Zelanda'da, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Araştırma, Bilim ve Inovasyon Bakanı Megan Woods, Milletvekili Rino Tirikatene, Dışişleri Bakanı Danışmanı Peter Kemp, Dışişleri Bakanı Özel Danışmanı Jan Henderson ile görüşmeler yapılacağını bildirdi. Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin tarafından havalimanında karşılanan Oktay ve Çavuşoğlu’nun yarın saldırının gerçekleştiği bölgelerde incelemeler yapması da bekleniyor.

Türk heyetinin kalacağı otelde, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK TEDBİRİ

Türk heyeti, bir helikopterin de havadan aldığı güvenlik önlemi ve havalimanından otele giden yol güzergahının trafiğe kapatılmasının ardından konvoy halinde kalacağı otele geçti. Heyetin kısa süre sonra ikili görüşmelere başlayacağı açıklandı.

"TÜRKİYE'DEN KONUKLARIMIZ VAR"

Terör saldırısı ile ilgili güncel bilgileri paylaşmak için basın toplantısı düzenleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Türkiye’den heyet gelmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Ardern, "‘Türkiye’den gelen heyet Müslümanlara desteğini göstermeye geliyor, bundan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye çoğunluğu Müslüman olan bir ülke, onları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x