"Türkiye Bir Felaket Yaşanmasını İzleyemez’’

"Türkiye Bir Felaket Yaşanmasını İzleyemez''

05 Mart 2020 - 12:42

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ''Esed rejimi, milyonlarca kişinin yerlerinden edilmesinden, mültecilerden, savaş suçlarından, kimyasal silahla düzenlenen saldırılardan, terörden ve bölgesel istikrarsızlıktan sorumludur. Rejim, savaş başladığından bu yana bütün anlaşmaları ihlal etti'' dedi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suriye'deki duruma ilişkin açıklama yaptı.

Altun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Esed rejimi, milyonlarca kişinin yerlerinden edilmesinden, mültecilerden, savaş suçlarından, kimyasal silahla düzenlenen saldırılardan, terörden ve bölgesel istikrarsızlıktan sorumludur. Rejimin İdlib’deki saldırgan tutumu, güvenilir olmadığını, durdurulması ve yaptıklarından sorumlu tutulması gerektiğini gözler önüne sermektedir.

Rejim, savaş başladığından bu yana bütün anlaşmaları ihlal etti. Kendi vatandaşlarını öldürdü ve var olan bütün ahlaki değerleri ihlal etti. Böyle bir rejimi destekleyenler bölgede daha fazla istikrarsızlığa ve tehlikeye neden olacaklarını da bilmelidir.

Türkiye, Astana ve Soçi süreçlerinde Rusya ve İran ile yapmış olduğu anlaşma kapsamında çatışmasızlık bölgesi uygulamaya çalışıyor. Rejim, sudan bahanelerle sivillere saldırıp İdlib’in kontrolünü ele geçirmeye çalışmak suretiyle bu anlaşmanın hükümlerini ihlal ediyor.

Biz, ne anlaşmalarımızdan geri döneceğiz ne de bu alçak rejimin milyonlarca sivili öldürmesine ya da sınırlarımıza doğru sürmesine izin vereceğiz. Rejim bölgede gereğinden fazla kaosa ve yıkıma sebep oldu. Türkiye hiçbir şey yapmadan, gözlerinin önünde insani bir felaket yaşanmasını izleyemez.''
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x