Türkiye Nefesini Tuttu !

Türkiye Nefesini Tuttu !

24 Haziran 2018 - 19:29

Türkiye 24 Haziran itibariyle tarihi seçimini yaparken büyük şehirler de dahil olmak üzere sandıklar artık kapandı


Tarihi seçimin sona erdiği bu dakikalarda tüm Türkiye tek nefes seçim sandıklarının açılmasını bekliyor. YSK'nın yayın yasağı gereği henüz açıklanmayan ve yayınlanmayan sonuçlar olsa da vatandaş sonuçları merakla bekliyor. Doğu illerinde biten oy kullanma işlemi ertesi oy sayımları başladı. Buna göre Ankara cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ne oldu? Artık cumhurbaşkanlığı için sayımlar da başladı. Ankara de tüm Türkiye ile birlikte 24 Haziran seçim sonuçlarını belirlemek için sandık başındaydı. Binlerce seçmen Ankara'nın tüm ilçelerinde oylarını kullandı. Ankara'da hem milletvekilliği hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanıldı.
ANKARA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU...
Muharrem İnce: 27.35
Meral Akşener: 9.67
Recep Tayyip Erdoğan: 59.81
Selahattin Demirtaş: 2
Temel Karamollaoğlu: 0.98
Doğu Perinçek: 0.19
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE 6 ADAY
Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday yarıştı. AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Muharrem İnce'yi, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Seçmenlerin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı olmak üzere başvuran ve gerekli 100 bin imzayı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı olabilmek için yarıştı.
600 MİLLETVEKİLİ İÇİN OY KULLANILDI
Vatandaşlar, bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullandı. Seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. . BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girdi. Siyasi partilerin ittifak yaparak, seçime katılmasına olanak tanıyan yeni yasa değişikliği sayesinde ittifaklar da kuruldu. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise Millet İttifakı adı altına oy pusulasında yer aldı. HDP ise herhangi bir ittifaka dahil olmadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x