"Türkiye Otomobiline Sahip Çıkmıştır"

"Türkiye Otomobiline Sahip Çıkmıştır"

30 Aralık 2019 - 15:14 - Güncelleme: 30 Aralık 2019 - 15:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobille ilgili "Bu proje ülkemiz içini otomobil üretmenin çok daha ötesinde bir vizyona sahiptir. Milletimiz de Türkiye’nin otomobiline sahip çıkmıştır. Başta şahsım olmak üzere siparişleri de almaya başladık" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri'nde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Bu sene 57 bilim insanımız TÜBİTAK ve TÜBA tarafından ödüle layık görüldü. Bilim insanlarımızın teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmalıyız. Bugün ödül alan tüm akademisyenlerimizin gerçekten de çok çarpıcı çalışmaları olduğunu görüyoruz. Bilim insanlarımıza 1,8 milyar lira destek verdik. Bilgi ve teknoloji üretmeyen ülkelerin geleceğin dünyasında yeri yok. Ürettiğimiz teknoloji ile tüm insanlığa faydada bulunacağız.

Bilişim Vadisi’nin açılışını gerçekleştirdik.  Artık yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız, bu teknolojileri üreten, tüm dünyaya yayan ve kendi koyduğu standartları kabul ettiren bir ülke haline gelmekte kararlıyız. Marmaray bağlantısını yaparak İzmir’deki teknoloji üssüyle bağlantısı sağlayarak Bilişim Vadisi’nin cazibesini artırmak istiyoruz. Geliştirilen otomobillerin ilk gösterimini de burada yaptık. Umut verici gurur verici bir çalışmanın yapıldığını gördük. 2022’de inşallah seri üretime de geçilecektir. Gemlik’te 1 milyon metrekarelik alanı TOGG’a tahsis ettik. Projenin her aşamasını takip ediyor çıkan her sorunu çözüyoruz. Bu proje ülkemiz içini otomobil üretmenin çok daha ötesinde bir vizyona sahiptir. Milletimiz de Türkiye’nin otomobiline sahip çıkmıştır. Başta şahsım olmak üzere siparişleri de almaya başladık. Devrim otomobilinin önünü kestiler ama inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler. 


Kutuplarda bayrağımızı dalgalandırmak için kamp kuruldu. Hedefimiz Antarktika'da gözlemci ülke statüsünden çıkıp kıtanın geleceğinde söz sahibi olmak. 


Geleceğimiz için asıl önemli olan gençlerimizi araştırma ve bilime yönlendirmektir. Bilim ve teknolojide geldiğimiz yer çok önemli ama hala katedecek çok yolumuz var. Biz bilim insanlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. 

 Türkiye'nin 2020'de AB'ye ödeyeceği yaklaşık 80 milyon Avroluk katkı payı, ülkemizdeki araştırmacılar için kullanılacaktır.


Kanal İstanbul'u isteseler de istemeseler de yapacağız. Yaparken iki tane de modern şehir inşa edeceğiz. Ya Yap-İşlet-Devret'le yapacağız ya da milli bütçeyle yapacağız, Türkiye bunu yapmaya zaten kendisi de muktedirdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x