Türkiye Resti Çekti!

Türkiye Resti Çekti!

13 Haziran 2019 - 13:17

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile ortak basın toplantısı düzenliyor

İşte Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar;


Türkiye S-400 almıştır bunu Cumhurbaşkanı da belirtti.

Bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez. Bu tür mektuplar Türkiye'yi aldığı karardan da vazgeçiremez. 

İdlib muhtırasına uyulması konusunda biz elimizden geleni yapıyoruz. Rejim burada okulları, hastaneleri ve sivilleri hedef alıyor. 200 bin sivil evini terk etmiş durumda. Bu felakettir. Şu anda ateşkes sağlandı demek mümkün değil ancak bizim bu konuda ciddi ve samimi gayretlerimiz var. 

Bu sabah 10. gözlem üssümüzde yönelik bir saldırı da oldu. 3 askerimiz hafif şekilde etkilendi. Ancak biz bunun kasıtlı olduğunu düşünüyoruz ve Rusya ile bu konuda görüşüyoruz. Eğer rejim bu konuda saldırılarını sürdürürse de gereğini yaparız. 

Türkiye'de ifade özgürlüğü anayasanın garantisi altındadır. Teröre destek vermek ile ifade özgürlüğü farklı şeylerdir. Casuslukla suçlanan Can Dündar beş yıl ceza aldığı zaman Türkiye basın özgürlüğü konusunda eleştirildi ancak biz aynı şeyleri Fransa'da da gördük. Türkiye'de olduğu zaman ifade özürlüğü kapsamına giriyor Fransa'da olduğu zaman güvenlik meselesi oluyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x