Türkiye Sandık Başında!

Türkiye Sandık Başında!

31 Mart 2019 - 09:05

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandığa gidiyor. Cezaevleri hariç 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta bugün oy kullanacak. Oy verme saati doğuda, 07.00’de başlayıp 16.00’da bitecek, batıda ise oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak


Türkiye bir kez daha tarihi seçimler için sandık başında. 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında 194 bin 390 sandıkta oy kullanacak. Küresel işgalcilerin pusuda beklediği, Kandil’de PKK’nın “Cumhur İttifakı’na oy vermeyin” çağrısı yaptığı ve FETÖ’cü teröristlerin yeni ihanetler için fırsat kolladığı süreçte MİLLET, BİR YEREL SEÇİMDEN ÇOK DAHA FAZLASI İÇİN KARAR VERECEK.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandığa gidiyor. Cezaevleri hariç 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta bugün oy kullanacak. Oy verme işlemi doğu illerinde 07.00’de başladı, 16.00’da bitecek, batıda ise 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.

Bugün yapılacak seçimlerde 12 partinin adayları ve bağımsız adaylar yarışacak. Seçimlere AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi katılıyor.

30 büyükşehirde 316 aday büyükşehir belediye başkanı, 51 il, 922 ilçe ve 386 beldede ise 7 bin 954 aday ise belediye başkanı olabilmek için yarışacak. Seçimler sonunda 30’u büyükşehir belediyesinde olmak üzere toplam 1389 aday, 5 yıllığına başkan seçilecek. Seçimlerde 17 milletvekili de belediye başkanı olmak için yarışıyor. AK Parti’den 3, CHP’den 5, HDP’den 6, İYİ Parti’den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili aday oldu.

AK PARTİ VE MHP’NİN CUMHUR İTTİFAKI
31 Mart seçimleri ittifakların yarışına da sahne olacak. AK Parti ve MHP ‘Cumhur İttifakı’ çatısı altında birleşti. CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı ‘Millet İttifakı’na ise Saadet Partisi ve HDP destek veriyor.

İttifak kapsamında AK Parti Adana, Manisa ve Mersin’de MHP adaylarını, MHP ise diğer 27 büyükşehirde AK Parti’nin adaylarını destekleyecek. İki parti, büyükşehirler dışında 21 ilde daha ittifak yapıyor. MHP Rize, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Giresun, Hakkari, Muş, Siirt, Sinop, Şırnak, Ardahan ve Yalova’da AK Parti’nin adaylarını destekleyecek. AK Parti ise Iğdır, Kars, Kırklareli ve Osmaniye’de MHP’nin adaylarına destek verecek. Büyük Birlik Partisi de büyükşehirlerde Cumhur İttifakı’nı destekliyor.

CHP VE İYİ PARTİ 51 İLDE BİRLEŞTİ
Millet İttifakı ise 30 büyükşehirin 24’ünde işbirliği yapıyor. İYİ Parti Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla, Ordu, Tekirdağ’da CHP adaylarını destekleyecek. CHP ise Balıkesir, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon’da İYİ Parti’nin adaylarına destek verecek. CHP ve İYİ Parti, 24 büyükşehirin dışında, 27 ilde daha ittifak yapacak. Buna göre 16 ilde CHP, 11 ilde ise İYİ Parti adayları desteklenecek. CHP Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak’ta, İYİ Parti ise Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat’ta aday gösterdi.

Bu illerde 16.00’da bitiyor
Oy verme işlemi Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te saat 07.00’de başlayıp 16.00’da sona erecek. Diğer illerde ise 08.00’de başlayıp 17.00’de bitecek.
CHP-İYİ Parti-HDP-SP birarada
Ankara, İzmir, İstanbul, Mersin’de aday çıkarmayan HDP, Muğla’da da adayını çekerek CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’na destek olacağını açıkladı. HDP, Şanlıurfa’daki Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye’de ise belediye başkan adaylarını Saadet Partisi (SP) adayları lehine geri çekti. HDP, büyükşehir ve bu 3 ilçede SP adaylarını destekleyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x