Türkiye’ye Bildirim Yapıldı!

Türkiye'ye Bildirim Yapıldı!

09 Nisan 2021 - 14:59

ABD'nin 2 savaş gemisinin Karadeniz'e gönderileceği öğrenildi. Gemi geçişi için Türkiye'ye bildirim yapıldı. Rusya'dan ilk tepki geldi


Diplomatik kaynaklar, ABD'nin 2 savaş gemisini Karadeniz'e göndereceği yönündeki haberlere ilişkin, "Tarafımıza Montrö Sözleşmesi'ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz'e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynaklar, gemilerin 4 Mayıs'a kadar Karadeniz'de kalacağını da belirtti.

Günün erken saatlerinde CNN'e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Pentagon yetkilisi, gelecek haftalarda Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşündüklerini açıklamıştı. 

Yetkili kişi, savaş gemileri göndermenin "Moskova'ya, ABD'nin durumu çok yakından izlediği mesajını vereceğini" dile getirmişti. 

Karadeniz'e savaş gemileri göndermek isteyen ABD'nin gemilerini boğazlardan geçirebilmek için bu niyet beyanını en az 14 gün önce Türkiye'ye bildirmesi gerekiyordu.

Rusya'dan ilk tepki

Bu gelişme üzerine Rusya Dışişleri, Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin artan askeri hareketliliğinin endişe verici olduğunu açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x