Türkiye’ye Örnek Buluşma!

Türkiye’ye Örnek Buluşma!

22 Ekim 2019 - 17:30

Buca Cezaevi’nin kaldırılmasıyla ilgili destek mesajları veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç bir araya geldi. Başkan Kılıç ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda karşılıklı teşekkürlerin iletilmesinin ardından Kılıç, imkanların üstünde bir çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Adalet Bakanlığı’nın cezaevinin kaldırılması için olumlu irade koyduğunu ifade eden AK Partili Kaya ise, Kılıç ile birlikte önümüzdeki süreçte cezaevi dosyasıyla Bakan Gül’ü makamında ziyaret edeceklerini açıkladı

Buca’nın merkezinde 60 yıldır hizmet veren Buca Kapalı Cezaevi’nin kaldırılarak kent hizmetine kavuşturulabilmesi için Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya bir araya geldi.

Belediyelerin yetki alanında olmamasına karşın özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri’nde tartışma konusu olan Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunu AK Partili Kaya, geçtiğimiz ay Buca’daki esnaf ziyaretinde gündeme getirmişti. Kaya’nın çağrısı üzerine Başkan Kılıç ise cezaevinin kaldırılması için yürütülecek tüm çalışmalara herhangi bir siyasi sahiplenmede bulunmadan tam destek vereceğini ifade etmişti.

Yapılan açıklamaların ardından AK Partili Kaya, Başkan Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Kaya’ya Buca Belediyesi AK Partili meclis üyeleri eşlik etti.

BU OLAY SİYASET ÜSTÜ BİR OLAY

Toplantıda sözlerine Kaya’ya konuyu gündeme getirdiği için teşekkür ederek başlayan Kılıç, “Böyle bir konuda ilginizden dolayı tüm Buca halkı adına teşekkür ediyorum. Bu olay siyaset üstü bir olay. Biz bu olaya siyasi bakmıyoruz. Sizin de bu konuyla bu şekilde ilgilenmeniz Buca halkı nezdinde gerçekten takdir topluyor. Bunu gündeme siz getirdiniz ama sonrasında devamını da getiriyorsunuz. Biz siyasilerden bunu bekliyoruz. Önemli olan konuyu gündeme getirmekten ziyade sonuç almak. Meclis üyelerimiz de bu konu için parti ayrımı gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

BİZİM UZATTIĞIMIZ EL HEP HAVADA KALMIŞTI

Kılıç’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Kaya, “Artık seçimler bitti. Neticede biz Buca’da vatandaşlarımızsın tercihlerine saygı gösteriyoruz. Bu bir demokrasi yarışı. Artık el birliğiyle çalışacağımız bir zamandayız. Ben de şu açıdan teşekkür ediyorum; biz sadece şimdiki dönemde değil geçmiş dönemlerde de çağrılar yaptık. Neredeyse açık çek verdik. Ama kimse o çeki alıp bozdurma durumunda olmadı. Yani bizim uzattığımız el, hep havada kalmıştı. Çünkü biz, İzmir’deki tüm sorunların ortak akılla çözülmesinden yanayız. Elimizde Cumhurbaşkanımız ile birlikte İzmir’in sorunlarını çözecek ciddi argümanlar var. Sizlerin de yerel yönetimler olarak var. Dolayısıyla birlikte bu kronikleşen sorunun çözümü noktasında, Buca’nın çevresini değiştirecek, geleceğini değiştirecek bir çözüm noktasında tıkanmış problemlerin önünü açacak bir çalışma imkanımız olacak” diye konuştu.

HİÇBİR SİYASİ SAHİPLENME ÇABAM YOK

Cezaevinin kaldırılması için ellerini taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Kılıç, “Biz her zaman birlikte çalışma konusunda açığız. Buca Belediyesi olarak biz mevcut imkanlarımızın da üzerine çıkarak çalışacağız. Bu olay, öncelikle cezaevinin kaldırılması ama cezaevinin kaldırılması

zaman alabilir. Oradaki imar yolunun açılması bile Buca trafiği için neşter olacak. İnşallah bunları el birliğiyle yapabiliriz. Hepimizin hayali daha yaşanabilir bir Buca. Bu konuyla ilgili hiçbir siyasi sahiplenme çabam yok. Burada cezaevi kalkarsa da bunu ben yapmış olmayacağım. Yeter ki kalksın” dedi.

KILIÇ VE KAYA CEZAEVİ İÇİN ANKARA’DA BAKAN GÜL İLE GÖRÜŞECEK

Cezaevinin kaldırılması için Adalet Bakanı Abüdülhamit Gül ile ileri bir tarihte Ankara’da görüşme gerçekleşeceğini söyleyen Kaya, “Buca Cezaevi, Buca’nın merkezinde kalmış 73 bin 924 metrekarelik devasa bir alan. Kent merkezinde böyle bir alan yok. Yer Adalet Bakanlığımızın. Sağ olsun Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül de İzmir ziyareti sırasında ve daha sonraki görüşmelerde cezaevinin kaldırılması konusunda iradesini koymuş oldu. Süreç içerisinde bu konu çoğu kez konuşuldu. Yıllardır da konuşuluyor. Tabi bu belli bir süreç alacak. Cezaevinin kapasitesinin üzerinde bir tutuklu sayısı var. Şimdi bundan sonra sizinle birlikte sayın bakanımızla bir araya geleceğiz. Bakanlığın da belli ihtiyaçları var. Buca’nın menfaati, İzmir’in menfaati neyi gerektiriyorsa bakanımızla birlikte görüşeceğiz. Biz siyaset üstü çalışmak istiyoruz. Burayı el birliğiyle kaldırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x