Uğur Şahin Müjdeyi Verdi!

Uğur Şahin Müjdeyi Verdi!

Dünyada vaka sayılarının hızla artmasına yol açan Omicron varyantıyla ilgili sıcak bir gelişmesi yaşandı. BioNTech ve Pfizer, Omicron varyantına karşı aşı geliştirmek için çalışmalar başladığını duyurdu

25 Ocak 2022 - 15:59

BioNTech/Pfizer, 18 ila 55 yaş arasındaki sağlıklı yetişkinlerde Omicron özel aşı adayının "güvenliğini, tolere edilebilirliğini ve immünojenisitesini" değerlendirmek için klinik çalışmanın bugün başladığını açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BioNTech Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs (Covid-19) aşılarının, Omicron varyantının neden olduğu ciddi hastalıklara karşı güçlü koruma sağlamaya devam ettiğine işaret etti.


"KLİNİK ÇALIŞMAYA 1420 KİŞİLİK TEST GRUBU KATILACAK"
Prof. Dr. Uğur Şahin, "Bu çalışma, daha önceki Covid-19 varyantlarda olduğu gibi Omicron varyantına karşı ancak daha uzun koruma süresiyle benzer bir koruma düzeyi sağlayan varyant tabanlı bir aşı geliştirmeye yönelik bilime dayalı yaklaşımımızın bir parçası." dedi.


Açıklamada, şirketlerin daha önce 2022'de 4 milyar doz Covid-19 aşısı üretmeyi planladığı hatırlatılarak, Omicron varyantına yönelik bir aşıya ihtiyaç duyulması halinde bunun değişmesinin beklenmediği kaydedildi.

Klinik çalışmaya, 1420 kişilik test grubunun katılacağı duyuruldu.

Yol bisikletinin üç büyük yarışından 2019'da Fransa Bisiklet Turu'nu, 2020'de ise İtalya Bisiklet Turu'nu kazanan Bernal, bu sporda son dönemde yetişen en önemli isimler arasında yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x