Ülkemizde ve Dünyamızda Bir İlk!

Ülkemizde ve Dünyamızda Bir İlk!

12 Ocak 2020 - 13:21 - Güncelleme: 12 Ocak 2020 - 13:26

 ‘’FUTURİSTİK’’ VE ‘’SÜRREALİST’’  ÖĞELERİ  ‘’ESERLER’’İNDE ‘’REALİZM’’ UNSURUYLA BİRLEŞTİREREK  ‘’KADIN’’ A FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI İLE BAKMAYI BAŞARMISTIR.
‘’KADIN’’ TUALLE FIRÇANIN  ‘’RESİM’’LERDE BULUŞTUĞU BİR DÜNYA MİRASIDIR.
‘’KADIN’’  OKUNUP BİTMEYEN BİR ‘’KİTAP’’TIR. 
ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİ ‘’ARKEOLOJİ VE  KÜLTÜR MİRASLARI ’’ VE ‘’ FOTOĞRAF ‘’  ÜZERİNE  YAPAN YURTDAŞ;  DÜNYA KADINLARINI DAHA İYİ ANLAYARAK  ‘’SANAT’’INA YANSITTI.

Selanik Göçmeni bir ailenin kızı olarak İstanbul’da dünyaya gelen Birsen Yurtdaş ‘’Kadın’’  üzerine yaptığı yıllarını verdiği  araştırmalarını çıkarmış olduğu ‘’kitaplarla’’ okuyucularla ve ‘’dünya kadınları’’ ile geçmiş yıllarda buluşturdu


Anadolu Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Kültür Mirası eğitimi alan Birsen Yurtdaş; resimlerinde kadına tarihsel ve mitolojik gözle bakmayı da bizlere göstermiştir.
 İkinci üniversite eğitimi Fotoğraf ise; bir kadının anatomisine kadraj gözü ile bakarak dünya kadınlarının iç dünyasını eserlerine yansıtmasını sağlamıştır.
Çocukluğundan bu yana ‘’Kadın’’  hep ilgisini çekti.
 Üniversite eğitimi ve yurt dışı seyahatleri ile ‘’Kadın’’ı geniş açılardan tanıyarak eserlerinin konusunda hep bir  ‘’Kadın’’ hikayesini gelecekle birleştirmesi farklı bir tarz yaratmasına sebep olmuştur.


Birsen Yurtdaş;  2017 yılında İlk sergisini ‘’ Kadın Ve Şarap’’,  ikinci sergisini 2018 yılında ‘’ Kadın ve Dans’’ teması ile İstanbul’da Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde açmıştır.
2 yıldır Antalya’da sanat hayatını sürdüren Sanat İnsanı Birsen Yurtdaş; üçüncü kişisel sergisini Muratpaşa Belediyesi Sergi Salonunun da, 13-17 Ocak tarihleri arasında açıyor .
13 Ocak Pazartesi 16.00’da açılışı olan Sergi 5 gün boyunca gezilebilir.


Kadınlar Günü’ne ithafen; ‘’ Kadın Her Zaman Kadındır’’ temasını da vurgulayacağı ‘’Güçlü Kadın Buluşmaları Sergisi’’ ise 7-8 Mart tarihlerinde şehrinizde karşınıza çıkabilir.
Sanatçının ayrıca bir Şiir,  bir de Öykü kitabı bulunmaktadır .
Şiir kitabı  ‘’Memduş’’ aşk şiirleri ile yüreğimize dokundu. 
Öykü kitabı; ‘’Yaşanmış Öyküler ‘’ kadının yaşanmış bir miras olduğu teması ile dünya kadınlarına ithaf edilmişti.


Carnivalium Event Company firmasının İletişim Ve Basın Danışmanlığını yaptığı,  Fikir Adamı Çağlar Tuncer’in  Sanatçı’nın  projelerini geliştirdiği Birsen Yurtdaş;  Carnivalium Event Company ekibinin yaratıcı  fikirleri ile birleştirerek bu yıl çokça  konuşulacak ve ses getirecek işlere imza atacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x