Umutlandıran Gelişme!

Umutlandıran Gelişme!

14 Nisan 2021 - 13:55

ABD'li ilaç şirketi Moderna, COVID-19 aşısında yeni verilerini açıkladı. Verilere göre, ikinci dozdan 6 ay sonra aşı, virüse karşı yüzde 90'dan fazla etkili olduğunu gösteriyor


Moderna şirketi yaptığı açıklamada, COVID-19 aşısının, ikinci dozu aldıktan 6 ay sonra hastalığa karşı hala yüzde 90'a yakın güçlü koruma gösterdiğini, tüm COVID-19 vakalarına karşı yüzde 90'dan fazla, şiddetli vakalara karşı ise yüzde 95'ten fazla etkinliğe sahip olduğunu söyledi.


Şirket ayrıca, ilk olarak Güney Afrika'da tanımlanan ve B.1.351 olarak bilinen koronavirüs varyantını ve yeni versiyonlarını test etmeye başladığını da bildirdi.


Elde edilen yeni verilerin 9 Nisan’a kadar gerçekleşen 100’ü ağır olmak üzere 900’den fazla COVID-19 vakası incelenerek elde edildiği de vurgulandı.


Massachusetts merkezli şirket, Pazartesi günü itibariyle, ABD için 117 milyon doz dahil olmak üzere, dünya çapında yaklaşık 132 milyon doz sağlandığını, Temmuz ayı sonuna kadar da 300 milyon doz aşı tedarik etme yolunda ilerlediğini söyledi.


Bu verilerin Moderna’yı COVID-19 aşısı için ABD ilaç dairesinden tam onay almaya bir adım daha yaklaştırdığı ifade edildi.


Moderna, COVID-19 aşısında yeni verilerini açıkladı: "6 ay sonra yüzde 90'dan fazla etkili"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x