Ünlü Oyuncu Hayatını Kaybetti!

Ünlü Oyuncu Hayatını Kaybetti!

30 Nisan 2021 - 19:30

ABD'de 1958 ile 1963 yılları arasında 5 sezon yayınlanan The Rifleman dizisinin yıldızlarından Johnny Crawford hayatını kaybetti


 
Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan ve kısa zamanda hastalığı zatürreye dönüşen ünlü oyuncu Johnny Crawford, 75 yaşında hayatını kaybetti. 

Acı haber Crawford'ın fanları tarafından kurulan web sitesinden duyuruldu. 

Açıklamada "Johnny Crawford'un vefatını büyük bir üzüntü ile duyuruyoruz" yazdı.


 
Crawford'un huzur içinde vefat ettiği ve ruhunu teslim ederken eşinin de yanında olduğu belirtildi.

 

Johnny Crawford'a covid-19 ve peşinden gelen zatürreye yakalanmadan önce 2019 yılında alzheimer hastalığı teşhisi konmuştu. 

Ünlü oyuncu özellikle 1959 yılında ABC'de yayınlanmaya başlayan Western dizisi The Rifleman'daki rolüyle tanınıyordu.


 
Henüz 13 yaşındayken dizide Chuck Connors'ın canlandırdığı Lucas McCain'in oğlu Mark McCain karakterine hayat veren başarılı oyuncu, o yaşıta 1959 Emmy En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilmişti.

Crawford ayrıca Monte Cristo Kontu, Cavalcade of America, The Lone Ranger , Rawhide, Hawaii Five-O gibi TV şovlarında da rol aldı. 

İlerleyen dönemde William Tell ve The Marshall'da da yer aldı. 

Crawford oyunculuğunun yanı sıra müzisyen kariyerine de sahipti. Del-Fi Records ile plak anlaşması olan ünlü oyuncu "Cindy's Birthday" şarkısıyla 1962'de Bilboard Hot 100 listesinde 8. sıraya kadar yükselmişti. Diğer bilinen şarkıları arasında Rumors, Your Nose Is Gonna Grow ve Proud bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x