Ünlü Oyuncu Hayatını Kaybetti!

Ünlü Oyuncu Hayatını Kaybetti!

29 Mayıs 2021 - 17:30

Hollywood'da da ses getiren filmlerde oynayan ünlü İngiliz oyuncu ve yazar Shane Briant, 74 yaşında hayatını kaybetti


 
İngiltere, ABD, Yeni Zelanda ve Avustralya sinemasında dikkat çeken rollerde oynayan İngiliz aktör ve yazar Shane Briant, uzun süredir acı çekmesine neden olan hastalığından kurtulamayarak hayata gözlerini yumdu. 

Acı haberi Biyografi yazarı Robert Kenchington, Facebook'tan duyurdu.  

Kenchington, Briant'ın uzun süredir devam eden ve çok acı veren bir hastalığı olduğunu ve daha fazla buna dayanamadığını belirtti. 


 
Doğduğu İngiltere'de başladığı oyunculuğu Hollywood'a taşıyan, Avustralya ve Yeni Zelanda sinemasında da boy gösteren başarılı oyuncu özellikle Frankenstein - Cehennemden Gelen Canavar filmiyle adından söz ettirmişti.

Birçok gerilim ve korku filminde oynayan Briant, kariyerine Hamlet'i oynayarak başlamıştı. Başarılı performansı herkesin dikkatini çekti ve Hammer Films ile anlaştı. Bu firmayla çoğu korku filmi olan birçok iş yaptı. 

Dorian Gray'in Portresi ve Cassandra ise diğer türlerdeki filmleri arasında dikkat çekti.

Korku filminde bir marka olan Hammer'ın bir parçası olmaktan hep gurur duyduğunu belirten Briant, 2014'te verdiği bir röportajda "Hammer Film, sinema tarihi demektir" demişti. 


 
1980'li yıllarda Sidney'e taşınan Briant sonraki filmlerinin çoğunu Avustralya ve Yeni Zelanda'da çekti. Gallipoli filminde Sir Frederick Stopford'u canlandırdı. 

Shane Briant, Hollywood kariyerinde ise Paul Newman, Olivia de Havilland, gibi isimlerle rol aldı. 

Briant'ın son filmi Sherlock Holmes vs. Frankenstein oldu. 

Briant ayrıca bir roman yazarıydı. 7 roman yazıp yayınladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x