Ünlü Yazar Hayatını Kaybetti!

Ünlü Yazar Hayatını Kaybetti!

"Cowboy Bebop", "Tokyo Godfathers", "Space Dandy", "Carole & Tuesday" ve "Samurai Champloo" gibi animelerin yazarı olarak tanınan anime yazarı Keiko Nobumoto, 57 yaşında vefat etti

14 Aralık 2021 - 13:22

Ünlü anime yazarı Keiko Nobumoto, yemek borusu kanseri nedeniyle 57 yaşında vefat etti. Yazarın ölüm haberi, Nobumoto ile birlikte Wolf’s Rain ve Shinichiro Watanabe’nin yönettiği Cowboy Bebop, Samurai Champloo ve Space Dandy yapımlarında çalışan yazar Dai Sato’nun bir Facebook gönderisiyle duyuruldu.

Kayıp Rıhtım'ın Comic Book'tan aktardığına göre, Dai Sato, ölüm haberini 4 Aralık’ta bir anma töreninden sonra Nobumoto’nun ailesiyle temasa geçen Watanabe’den aldı. Yazar anma yazısında Nobumoto’yu "bir usta gibi bana rehberlik eden kişi" olarak nitelendirdi.

KEIKO NOBUMOTO KİMDİR?
13 Mart 1964’te Hokkaido’da doğan Keiko Nobumoto, 1989 yılında kazandığı Üçüncü Fuji TV Genç Senaryo Büyük Ödülü ile profesyonel olarak senaristlik yapmaya başladı. Shinichiro Watanabe ile çalışmaya ilk defa 1994’te Super Dimension Fortress Macross evreninde geçen "Macross Plus OVA" serisi ile başladı. Dört bölümlük OVA serisi, Nobumoto tarafından 1995’te yoğun bir uzun metrajlı film olan "Macross Plus: Movie Edition"a uyarlandı.

Nobumoto, Watanabe’nin 1998’de yayınlanan ve bir klasik haline gelen "Cowboy Bebop" animesinin kompozisyonundan sorumluydu. 26 bölümün 9’unun yazarlık koltuğunda oturmasının yanı sıra “Jupiter Jazz” ve “The Real Folk Blues” adlı ikonik hale gelmiş iki şarkısını da yazdı. Nobumoto, son olarak 2001 yılında vizyona giren "Cowboy Bebop: The Movie"de de yazarlık koltuğunda oturdu.
 
"Wolf’s Rain", "Tokyo Godfathers" gibi animelerde de çalışan Nobumoto’nun kaleme aldığı en son senaryo ise "Carole & Tuesday" animesinin 15. bölümü olan God Only Knows oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x