Ürküten Deprem!

Ürküten Deprem!

17 Şubat 2020 - 09:10

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin son depremler listesine göre Malatya’nın Battalgazi, Van’ın ise Başkale ilçelerinde deprem oldu. Geçtiğimiz ay yaşanan hareketlilik son günlerde azalmıştı ancak dün gece yaşanan depremler korkuya neden oldu. İşte 17 Şubat tarihli AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre son depremler listesi...

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre Matalya ve Van sınırında deprem kaydedildi. Ülkemizde son olarak hangi bölgelerde deprem meydana geldiği son depremler listesinden kolayca takip edilebiliyor. İşte ülkemizde meydana gelen son depremler…

VAN VE İRAN’DA DEPREM

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 21.02'de merkez üssü Van´ın İran sınırındaki Başkale ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Derinlik ise 3.3 kilometre olarak kaydedildi.

AFAD verilerine göre ise merkez üssü İran'ın khoy şehri olarak belirtilen depremin büyüklüğü ise Richter ölçeğine göre 4.6 olarak açıklandı. Depremin zeminden 7.2 kilometre derinlikte olduğu ifade edildi.

MALATYA'DA DA DEPREM OLMUŞTU

Bugün akşam saatlerinde Malatya'nın Battalgazi ilçesinde de 3,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin derinliğinin 11,94 km olduğu ifade edilmişti.

SON DEPREMLER

Depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://deprem.afad.gov.tr/sondepremler

http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst8.asp

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x