Uzmanlar Uyarıyor!

Uzmanlar Uyarıyor!

11 Ekim 2021 - 18:15

Whatsapp üzerinden dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. Kullanıcılar, bu yeni tuzağa karşı uzmanlar tarafından uyarılıyor


Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından Whatsapp ile dolandırıcılığa bir yenisi eklendi. Bu yöntem ile anne ve babalar hedef alınıyor.

Habere göre WhatsApp’tan atılan ‘Hey anne, benim’ diye başlayan mesajda çocuğundan mesaj geldiğini zanneden anneden para talep ediliyor.

ANNE ŞÜPHELENİP KIZINI ARAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Numarasını değiştirdiği için farklı bir numaradan yazdığını söyleyen dolandırıcı, kızın annesinden yüklü miktarda para istiyor. Yaşanan olayda, kadın şüphe duyduğu için kızını gerçek numarasından arıyor ve dolandırılmaktan kurtuluyor.

İSKOÇYA'DA BİR BABA 2 BİN STERLİN'LİK TUZAĞA DÜŞTÜ
Buna benzer vakaların yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, İskoçya’da bir babanın da benzeri olayla karşılaştığını belirtti. İskoçya’da yaşanan bir başka olayda ise bir baba kızının yardım çağrısına 2 bin sterlin göndererek karşılık veriyor. Bu örnekte ise babanın imdadına banka yetişiyor. Para transferi şüpheli görüldüğü için bu işlem bloke ediliyor. Baba daha sonra kızına ulaştığında ise dolandırıldığını anlıyor.

BİR BAŞKA ÖRNEK
WhatsApp üzerinden bir başka tuzak ise giriş kodunun istenmesi oluyor. Hack'lenen numaralardan, "Sana yanlışlıkla WhatsApp giriş kodumu gönderdim, onu bana geri gönderir misin?" şeklinde mesaj atılıyor. Uzmanlar bu tarz mesajlara geri dönüş yapılmaması uyarısı yapıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x