Uzmanlardan Kritik Uyarı!

Uzmanlardan Kritik Uyarı!

Uzmanlara göre ABD'de günümüzde gerçekleşen Covid-19 bağlantılı ölümlerin birçoğu Omicron değil, Delta varyantı kaynaklı

13 Ocak 2022 - 12:44

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında en çok vaka ve ölümlerin görüldüğü ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri'nde, Omicron varyantı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Öte yandan, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, ülkede günümüzde gerçekleşen ölümlerin birçoğunun Omicron’dan değil, Delta varyantından kaynaklı olma ihtimali yüksek.


CDC Başkanı Rochelle Walensky, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışların geçen hafta yaklaşık yüzde 33 ve can kayıplarının yaklaşık yüzde 40 arttığını belirterek, ABD’de Omicron varyantının önümüzdeki haftalarda zirve yapması beklediğini ifade etti.


Walensky’e göre, ülkede pandemiden kaynaklı can kayıplarındaki artış, Omicron’dan önce tüm dünyayı olduğu gibi ABD’yi de pençesine alan Delta varyantının gecikmeli bir etkisi olabilir.


Omicron kaynaklı ölümlerin anlaşılabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirten uzman, "Omicron'dan ölümler görebiliriz, ancak şu anda gördüğümüz ölümlerin hala Delta'dan olduğundan şüpheleniyorum," diye konuştu.


Öte yandan CDC dört hafta içinde 62 binden fazla kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedebileceği öngörüsünde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x