Vali Köşger’den Uygulama Noktasında Denetim!

Vali Köşger'den Uygulama Noktasında Denetim!

17 Nisan 2021 - 17:02

İçişleri Bakanlığımızın, 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile ‘yeni koronavirüs tedbirlerine uyulması için sıkı denetimler yapılması’ talimatı doğrultusunda, Valimiz Yavuz Selim Köşger; Manisa-İzmir Karayolu üzerinde konuşlu Karaçam uygulama noktasında denetimlerde bulundu

Sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamaları başta olmak üzere koronavirüs tedbirlerinin de denetlendiği uygulamada, Valimiz Köşger’in yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop da yer aldı.

Denetimleri takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz Köşger, dinamik denetim modeli kapsamındaki uygulamaları yerinde görmek üzere polis ve jandarma ekiplerinin müşterek kontrol ve denetim yaptığı uygulama noktasında bulunduklarını söyledi.

“Seyahatler Ekonomik Faaliyetlerle İlgili”

Yapılan denetimlerdeki gözlemleri doğrultusunda, şehir içinde trafiğin oldukça seyreldiğini ve vatandaşlarımızın kural dışı seyahat etmediğini kaydeden Valimiz Köşger, “Kontrollü normalleşme döneminde ekonomik hayatı tamamen durdurma söz konusu değildir. Ekonomik faaliyetler ve üretim devam ediyor. Vatandaşlarımızın çoğu üretimle ilgili seyahat ediyor. İnsanlık hali çeşitli durumlar da söz konusu olabiliyor.” dedi.

“Kurallara Uymayana Gerekli Cezalar Tatbik Edilecek”

Denetimlerin oldukça sıkı olduğuna dikkati çeken Valimiz Köşger, “Dün polis bölgesinde 800 sürücüye, jandarma bölgemizde ise 200’ü aşkın vatandaşımıza cezaî işlem uygulandı. Bu konuda herhangi bir esneme yok. Vatandaşlarımız kurallara uymuyorsa gerekli cezalar tatbik edilecek, kontroller devam edecek. 10-15 günlük bir süre gözlemlenecek. Eğer bu sürede vaka sayıları düşmezse, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi daha sert tedbirlerin gelme ihtimali var. Genel olarak vatandaşlarımızın kurallara uyduğunu, İzmir özelinde vaka sayısının stabil olduğunu gözlemliyoruz. Düşüş yok. İçinden geçtiğimiz süreçte hastalıkla ilgili olarak her aşamada yeni şeyler öğreniyoruz. Vakaların niye arttığını ve niye bu seviyede kaldığını anlamaya çalışıyoruz. Aşılama faaliyetleri de en seri şekilde devam ediyor. Ağustos ayı itibarıyla İzmir’de aşılama oranında yüzde 50’yi geçeceğimizi umuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Yoğun Bakım Doluluk Oranı Tüm Hastalıkları Kapsıyor”

Kent genelindeki hastanelerde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80’e ulaşması konusuna da değinen Valimiz Köşger, “Sağlık Bakanımızın söylediği yüzde 80 doluluk oranı doğrudur. Ancak sadece koronavirüsten kaynaklı bir doluluk oranı değil. İzmir’de tedavi hizmetlerindeki faaliyetler normal seyrinde devam ediyor. Tüm tıbbî müdahaleler, ameliyatlar ve operasyonlar yapılmaya devam ediyor. O sebeple yüzde 80’lik oran, tüm rahatsızlıklardan kaynaklı bir yoğun bakım doluluk oranıdır. Bazı vilayetlerde farklı uygulamalar yapılabiliyor. Biz henüz gündelik rutinimizin dışında bir uygulama yapmıyoruz. O yüzden doluluk oranı yüksek görünüyor. İhtiyaç duyulursa, çok acil olmayan tedaviler ötelenebilir ve yoğun bakıma öncelik verilebilir. Ancak şu an İzmir’de bunu gerektirecek bir durum yok. Her zaman şunu söylüyorum; kasım ve aralık ayında ulaştığımız pik noktanın yarısından da aşağıdayız. O noktada bile yoğun bakım doluluk oranı anlamında sıkıntı çekmedik. İzmir’de o anlamda bir sıkıntı olmaz.” ifadelerini kullandı.

Valimiz Yavuz Selim Köşger, daha sonra uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerine yönelik kontrollerde bulunarak, vatandaşlarımızdan maske-mesafe ve temizlik başta olmak üzere, alınan tüm tedbirlere titizlikle uymalarını istedi.

Denetimler yoğun şekilde sürecek

Yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetleri kapsamında, ülke genelinde olduğu gibi İzmir’de de 17 Nisan Cumartesi ve 18 Nisan Pazar günlerinde, çok sayıda personelin katılımıyla denetim yapılacak.

Sokağa çıkma yasağına uyulup uyulmadığına yönelik denetim faaliyetlerinde, önemli cadde, bulvar ve meydanlar, toplu ulaşım noktaları ile market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçi gibi iş yerleri ve çevresinde denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.

 

Kentin giriş ve çıkışlarında oluşturulacak kontrol noktalarında ise, tüm araçlar durdurularak içerisinde bulunan vatandaşlarımızın seyahat izin belgelerinin olup olmadığı, seyahatlerinin muafiyet nedeni, zamanı ve güzergahı ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x