Ve Açıklandı!

Ve Açıklandı!

03 Temmuz 2020 - 10:45

Milyonlarca emekli ve memur bekliyordu. Açıklanan enflasyon oranının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Memur ve emekli maaşlarına yüzde 5.75 zam yapılacak


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ocak-haziran döneminde yüzde 5.75 oranında arttı. Buna bağlı olarak memur ve emekili maaşlarına da yüzde 5.75 zam yapılacak.


Emekli ve memura zam! 3 bin 696 lira...
 
MEMUR MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?
 
Memurlar, sözleşmeli memurlar ve memur emeklileri ise yılın ilk yarısında yüzde 4 zam almışlardı. Temmuz ayındaki zam oranı da Toplu Sözleşmeye göre yüzde 4. Tüketici jfiyat endeksi yüzde 5, 75 arttı buna ek olarak memurlar 1, 75 puan zam alacak.  Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için, temmuzda yüzde 4 zam verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz'da alacak.
 
EN SON EN KADAR ZAM YAPILMIŞTI?
 
Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. Geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6,50 seviyesinde gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 1,49 artışla birlikte kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,49 artış yapılmıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x